Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar la DNA Falimentul Clubului de Volei Municipal Tomis Constanta, amânat pentru la anul

ro

24 Dec, 2020 00:00 1879 Marime text
  • Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC, a fost adus la începutul lunii august 2019 la sediul DNA Constanţa, unde i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală într-un nou dosar în care este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
  • Potrivit unor surse judiciare, acest dosar are legătură cu Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa, prezidat de Sorin Gabriel Strutinsky.

Elena Laura Suliman, judecător sindic în cadrul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanța, a stabilit un nou termen în dosarul privind falimentul Clubului de Volei Municipal Tomis Constanta, prezidat de Sorin Gabriel Strutinsky
 
Sorin Strutinsky, pe lista persoanelor urmărite național. Se cere emiterea unui mandat european de arestare
 
Cauza se va afla din nou în atenția instanței pe data de 22 martie 2021.  
 
Lichidator judiciar este Kronos Insolv SPRL (succesor al CII Vizitiu Cătălina).
 
Dosarul se află pe rolul Secţiei a II-a Civile din Tribunalul Constanţa din 28 iulie 2016.
 

Licitaţii, în fiecare zi de joi a săptămânii

 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 21715/21.12.2020, lichidatorul judiciar a organizat licitaţii pentru vânzarea bunurilor mobile din patrimoniul Asociației CVM Tomis Constanța, în fiecare zi de joi a săptămânii, conform strategiei şi regulamentului de organizare a licitațiilor aprobat prin Sentința Civilă nr. 1143/24.06.2019 a Tribunalului Constanța.     
 

Datorii neplătite

 
Tot din datele puse la dispoziție de Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, Asociaţia Club de Volei Municipal Constanţa a solicitat deschiderea procedurii insovenţei în formă simplificată, invocând datorii neplătite în cuantum de 787.925,49 de lei şi lipsa fondurilor necesare achitării acestora.
 

Cererea admisă

 
„Analizând cererea de deschidere a procedurii insolvenţei, instanţa reţine caracterul întemeiat al acesteia. Astfel, pârâta debitoare Asociaţia Club de Volei Municipal Constanţa este o asociaţie fără scop lucrativ înscrisă în Registrul Special al asociaţiilor şi fundaţiilor de la Judecătoria Constanţa, partea A - Asociaţii, Secţiunea I, la poziţia 94/24.09.2002. (…) Fiind întrunite cerinţele legale şi având în vedere cererea debitoarei expresă, instanţa va deschide procedura insolvenţei în formă simplificată. (…) Pentru toate aceste considerente, instanţa va admite cererea creditoarei şi va dispune deschiderea procedurii insolvenţei debitoarei Asociaţia Club de Volei Municipal Constanţa în formă simplificată“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
Pentru aceste motive, în numele legii, Tribunalul Constanţa a dispus, prin hotărârea 628/2016 din 01 septembrie 2016,admiterea cererii formulate de debitoarea Asociaţia Club de Volei Municipal Constanţa şi a dispus intrarea în faliment în procedura simplificată a debitoarei.
 

Dosar la DNA Constanța   

 
Reamintim că Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost adus la începutul lunii august  2019 la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, unde i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală într-un nou dosar în care este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Potrivit unor surse judiciare, asociaţia sportivă din acest dosar este Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa, prezidat de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, prieten al lui Nicuşor Daniel Constantinescu, şi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Citește și:
 
DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!

Nicuşor Constantinescu, un nou dosar la DNA. Cine ar fi beneficiat de bani! (galerie foto + documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii