Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a intrat în insolvență Heracris Investment SRL. Printre foștii asociați, un fost deputat PSD de Constanța și un fost primar din județ (document)

ro

22 Oct, 2021 00:00 1684 Marime text
 
  • Pe 6 mai 2008, Heracris Investment SRL s-a ocupat de reamenajarea a cinci locuri de joacă amplasate în municipiul Constanţa.
 
  • Contractul a adus firmei 92.399,91 lei fără TVA, adică aproximativ un miliard de lei vechi.           
 
Octavia Isabela Lupașcu, judecator sindic, de la Tribunalul Constanța, a acordat un nou termen ( 12 ianuarie 2022) în dosarul privind insolvența societății comerciale Heracris Investment SRL, firmă ce i-a avut în trecut ca asociați pe Radu Babuș, fostul deputat PSD, și fost director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, Constanţa, dar și și Valentin Saghiu, fost primar Murfatlar.
 
Noul termen a fost stabilit pentru continuarea procedurii. 
 
Datorii
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 13987/24.08.2021 – ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente -, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, sub nr. 5048/118/2021, debitoarea SC Heracris Investment SRL, prin lichidator judiciar Dobrogea Insolvency IPURL, a solicitat deschiderea procedurii insolvenței în forma simplificată, motivat de împrejurarea că societatea comercială se află în stare de insolvență, înregistrând datorii certe, lichide și exigibile în valoare de 54.341 lei, a căror scadență a depășit termenul de 30 de zile.
 
Totodată, debitoarea SC Heracris Investment SRL a solicitat numirea în calitate de lichidator judiciar a practicianului în insolventa Dobrogea Insolvency IPURL.
 
Asupra acțiunii civile de față, instanța reține că debitoarea se află în stare de insolvență vădită, înregistrând debite în valoare totală de 54.341 lei, fiind îndeplinita astfel valoarea prag (cuantumul minim al creanței/debitului) de 50.000 lei.
 
Heracris Investment, dizolvată judiciar
 
Heracris Investment SRL, prin declarație expresă, și-a arătat intenția de a intra în procedura simplificată a falimentului, societatea debitoare fiind dizolvată judiciar, anterior formulării cererii de deschidere a procedurii insolvenței.
 
În Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 17006/12.10.2021 a fost publicat tabelul preliminar de creanțe împotriva averii debitoarei Heracris Investment SRL, situația fiind următoarea: Agenția Națională de Administrare Fiscală - 54.341 lei și Serviciul Public de Impozite și Taxe - 12.113 lei.
 
Despre Heracris Investment
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 21 octombrie 2021, Heracris Investment SRL – înființată în 2004 – are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Poporului, și se ocupă de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“.
 
Iulius Constantin Deculescu este asociat unic.  
 
Deculescu mai apare în SC Iulius Activ Construct SRL, Wood Depo SRL și în Sea Fresh Fish SRL.
 
De menționat că, în trecut, în SC Heracris Investment SRL au fost: Radu Babuș, fostul deputat PSD, și fost director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, Constanţa, și Valentin Saghiu, fost primar Murfatlar.
 
Heracris Investment a fost înființată, în baza cererii nr. 4853 din data de 26.03.2004, de Nicoleta Carmen Suteanu.
 
După aproximativ patru ani, prin Hotărâre nr. 1/10.04.2008, Saghiu Valentin și soția sa, Saghiu Victoria-Ivonne, asociați ai SC Heracris Investment SRL, au hotărât: cesionarea cu titlu gratuit a celor 10 părți sociale deținute de către asociatul Saghiu Victoria-Ivonne (care s-a retras din societate) către asociatul Saghiu Valentin, acesta devenind asociat unic.
 
Prin Hotărâre nr. 1/04.02.2009, Saghiu Valentin, asociat unic al SC Heracris Investment S.R.L., a hotărât coptarea în societate a lui Radu Babuș, prin cesionarea gratuită a 10 părți sociale deținute de către asociatul Saghiu Valentin.
 
Apoi, prin Hotărârea nr. 2/2009, Saghiu și Babuș au decis cooptarea în societate a lui Deculescu Iulius-Constantin, în prezent asociatul unic al firmei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Oficial!
Ideea Contrast SRL a intrat în insolvență! Printre asociați, Radu Mazăre, Constantinescu Nicuşor și Sorin Strutinsky

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii