Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Martin, Dumitru Martin şi Liviu Bucăţică Ce au decis judecătorii în dosarul SC Martin Air & Tours SRL

ro

09 Jun, 2017 00:00 8300 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au luat o decizie definitivă în dosarul în care Tribunalul Constanţa a dispus, în primă instanţă, ca „o parte din pasivul debitoarei SC Martin Air & Tours SRL, respectiv suma de 849.521,59 de lei, să fie suportată de pârâţii Liviu Emil Bucăţică, Corina Martin şi Dumitru Martin, în solidar“.
 
Prin aceeaşi decizie, Tribunalul Constanţa a obligat pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 800 de lei, reprezentând onorariu expert.
 
Decizia instanţei a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa de Liviu Emil Bucăţică şi de Dumitru Martin. Pe data de 7 iunie, judecătorii instanţei mai sus precizate au respins ca nefondate ambele apeluri.
 
Hotărârea Tribunalului Constanţa anterior menţionată a fost luată în dosarul în care Martin Air & Tours SRL a solicitat şi a obţinut intrarea în faliment.
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa sub nr. 9386/118/2013, SC Martin Air & Tours SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei în formă simplificată, motivată de împrejurarea că societatea comercială se afla în stare de insolvenţă, înregistrând datorii certe, lichide şi exigibile, a căror scadenţă a depăşit termenul de 90 de zile.
 
„Totodată, debitoarea a solicitat numirea în calitate de lichidator judiciar a Dăscălescu & Co SPRL. Asupra acţiunii civile de faţă, instanţa reţine că debitoarea se află în stare de insolvenţă vădită, înregistrând debite scadente către terţi, conformându-se obligaţiei prevăzute de dispoziţiile art. 27 din Legea nr. 85/2006 de a formula prezenta cerere în vederea declanşării procedurii insolvenţei. Debitoarea a anexat cererii formulate înscrisurile prevăzute de dispozițiile art. 28 din Legea nr. 85/2006, iar prin declaraţie expresă şi-a arătat intenţia de a intra în procedura simplificată a falimentului, conform dispozițiilor art. 1, alin. 2, lit. f, și art. 28, alin. 1, lit. h din Legea 85/2006. Instanţa constată că în cauza sunt îndeplinite condițiile prevăzute de dispozițiile art. 1, alin. 2, art. 27, art. 28 și art. 30 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței, motiv pentru care va admite cererea debitoarei, urmând ca, în baza art. 32 din Legea nr. 85/2006, să dispună deschiderea procedurii simplificate a falimentului şi desemnarea în calitate de lichidator judiciar a Dăscălescu & Co SPRL“, conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă.
 
Pentru aceste motive, în numele legii, instanţa a dispus intrarea în faliment în procedură simplificată a debitoarei Martin Air & Tours SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii