Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Murfatlar România a scăpat de faliment! Ce au mai decis judecătorii din Constanţa

ro

06 Nov, 2017 13:53 6577 Marime text
Veşti de ultim moment în dosarul în care Tribunalul Constanţa au dispus, pe data de 17 iulie, începerea procedurii falimentului faţă de SC Murfatlar Romania SA.
 
Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au respins contestaţiile formulate de creditorii Covalciuc Ovidiu Dumitru Ciprian şi SC Mar SRL. Totodată, instanţa a confirmat planul de reorganizare al debitoarei SC Murfatlar România SA votat la data de 04.05.2017. Foarte important, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au respins cererile de trecere la faliment. Dosarul va fi trimis judecătorului sindic (Camelia Trifanov, din Tribunalul Constanţa) pentru continuarea procedurii insolvenţei.
 
Decizia este irevocabilă.
 
Cauza se va afla din nou în atenţia magistraţilor pe data de 11 decembrie.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa din 20 martie 2012. Până în prezent, instanţa a acordat 54 de termene.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, în şedinţa din data de 26 martie 2016, instanţa a dispus deschiderea procedurii insolvenţei faţă de Murfatlar România SA şi a numit ca administrator judiciar pe Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Pe data de 17 iulie, Tribunalul Constanţa a dispus începerea procedurii falimentului debitorului SC Murfatlar România SA.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, „prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 20.03.2012 debitoarea SC Murfatlar România SA a solicitat sa fie supusă dispoziţiilor Legii insolvenţei, declarându-şi totodată intenţia de reorganizare“. „În motivare, debitoarea a arătat că, în prezent, este în imposibilitate de a-şi onora obligaţiile curente cu sumele de bani disponibile, valoarea datoriilor exigibile depăşind cu mult limita prag prevăzută de Legea nr. 85/2006. S-a susţinut de către debitoare că există posibilităţi reale de redresare a situaţiei economice a societăţii, prin desfăşurarea unei activităţi comerciale de exploatare eficientă, care să conducă la stingerea întregului pasiv, într-un termen rezonabil, prin reorganizare judiciară pe bază de plan“, conform sursei mai sus citate.
 
Murfatlar România SA a fost înfiinţată în anul 2002 şi are ca activitate comercială principală comerţul cu ridicata al băuturilor şi, în secundar, printre altele, distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice, fabricarea vinurilor din struguri, fabricarea cidrului şi a altor vinuri din fructe, fabricarea altor băuturi nedistilate, obţinute prin fermentare, fabricarea berii ş.a.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii