Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost valorificate la suma de 4.654 de lei Creditorii firmei lui Strutinsky şi Cârciog decid cum să vândă bunurile

ro

23 Oct, 2015 00:00 2257 Marime text
Nu mai este o noutate faptul că societatea lui Strutinsky şi a defunctului Cârciog, Conpress Advertising, a intrat în faliment. Pe data de 21 octombrie, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a fost publicat anunţul de convocare a Adunării Creditorilor societăţii, pe ordinea de zi fiind incluse o serie de puncte care vizează valorificarea bunurilor Conpress Advertising SRL.
 

Vizitiu Cătălina CII, în calitate de lichidator judiciar al debitorului SC Conpress Advertising SRL, conform Încheierii nr. 928/16.06.2014, pronunţată de Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă, în dosarul nr. 4149/118/2014, convoacă Adunarea Creditorilor debitorului, la sediul lichidatorului judiciar, pe data de 28 octombrie.
 
Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele puncte: prezentarea raportului de evaluare a bunurilor mobile din patrimoniul debitoarei Conpress Advertising SRL, stabilirea şi aprobarea metodei de valorificare a bunurilor mobile din patrimoniul debitoarei, stabilirea şi aprobarea regulamentului şi a preţului de pornire a licitaţiei pentru vânzarea bunurilor mobile ale firmei. Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă din 21 octombrie, lichidatorul judiciar va propune Adunării Creditorilor valorificarea bunurilor mobile din patrimoniul SC Conpress Advertising SRL prin licitaţie publică cu strigare. De asemenea, lichidatorul judiciar va propune următorul regulament de licitaţie pentru vânzarea bunurilor din patrimoniul firmei: la licitaţia publică cu strigare pot participa un număr nelimitat de persoane, preţul minim de pornire a licitaţiei fiind preţul din raportul de evaluare, vânzătorul (Conpress Advertising SRL), prin lichidator judiciar, este obligat să pună la dispoziţia fiecărui ofertant dosarul de prezentare pentru bunurile ce fac obiectul vânzării contra sumei de 50 de lei, fără TVA, participanţii la licitaţia publică vor plăti o garanţie de participare în valoare de 10% din preţul de pornire a licitaţiei, pentru bunurile la care licitează.
 
Lichidatorul judiciar va organiza în prima lună licitaţii în fiecare zi de joi a săptămânii, cu preţul de pornire de 100% din valoarea cuprinsă în raportul de evaluare. În caz de neprezentare a vreunui ofertant începând cu a două lună, preţul de pornire a licitaţiei va fi redus cu 10% (respectiv 90% din valoarea raportului de evaluare). Ulterior, a treia lună, preţul de pornire a licitaţiei va fi redus cu încă 10% (respectiv 80% din valoare raportului de evaluare). Cu această valoare se va licita timp de patru şedinţe consecutiv. După acest termen, se va reconvoca Adunarea Creditorilor, în vederea discutării noii strategii. Lichidatorul judiciar propune Adunării Creditorilor ca preţul de pornire a licitaţiei pentru bunurile mobile din patrimoniul SC Conpress Advertising SRL să fie echivalentul valorii cuprinse în raportul de evaluare întocmit de expert tehnic evaluator Bogdan Ramona, respectiv 4.654 de lei fără TVA.

Despre Conpress Advertising SRL

Înfiinţată în anul 1994, societatea Conpress Advertising SRL are ca domeniu de activitate „activităţi ale agenţiilor de publicitate“. Sediul social al societăţii este în municipiul Constanţa, strada Ion Roată. Capitalul social, compus din 100 de părţi sociale, este deţinut de Sorin-Gabriel Strutinsky, cu 72 de părţi sociale (72% din capitalul social), şi defunctul Mihail-Gheorghe Cârciog, mentorul în afaceri al trioului Mazăre - Constantinescu - Strutinsky, cu 28 de părţi sociale (28% din capitalul social). Despre Mihail-Gheorghe Cârciog se ştie că a înfiinţat, în anii '90, revistele Expres, Expres Magazin, Infractorul, Telegraf - Constanţa, Academia Caţavencu, Cuvântul, Vip, posturile Tele 7 ABC, SOTI Neptun şi TV89 Timişoara. Deşi s-a stins din viaţă în 2011, numele său apare în continuare ca fiind legat de numeroase afaceri de la Constanţa cu cei trei.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Mihail Gheorghe Cârciog era asociat în firme constănţene precum C.M.C. International Holding, SOTI Cable Neptun, Conpress Group, Telegraf Advertising, Xenoti, Sigma Trading SA, Conpress Advertising, Conpress Holding şi altele. De asemenea, Cârciog administra, printre altele, firma Ana Holding SA, a lui George Copos.
 
Lichidatorul judiciar al firmei este, din iunie 2014, Cătălina Vizitiu. Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015, emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Sorin Strutinsky.
 
Numele firmei Conpress Advertising este legat de atribuirea unor licitaţii contra unor sume generoase atât de la CJC, cât şi de la Primăria Constanţa.
 
Citeşte şi
 
Adio, Conpress Advertising!: Firma veterană a lui Strutinsky a intrat în faliment

O altă firmă controlată de Sorin Strutinsky face un pas înapoi

Antitepari.ro: "Conpress Advertising". Încă un faliment în portofoliul "fugarului" Strutinsky
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii