Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Altay Nuredin - „Echipa va merge în continuare. Totul va fi bine!“ Asociația Fotbal Club Unirea Constanța a intrat în insolvență

ro

14 Sep, 2021 00:00 4549 Marime text
 
  • Clubul îl are ca președinte pe Altay Nuredin. Acesta a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de Asociatia Fotbal Club Unirea Constanţa nu va afecta echipa.
 
Asociația Fotbal Club Unirea Constanța, fosta Asociație Fotbal Club Farul Constanța, a intrat în insolvență!
 
Decizia a fost luată luni, 13 septembrie 2021, de Tribunalul Constanța!
 
Oficial!
 

Admite cererea. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea privind procedura insolvenţei nr. 85/2014, Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarea Asociatia Fotbal Club Unirea Constanţa. În temeiul art. 73 şi art. 45 alin. 1 lit. d coroborat cu art. 57 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 din Legea nr. 85/2014, Desemnează provizoriu, pe practicianul în insolvenţă Eurosmart Filiala Prahova SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu o retribuţie fixă de 5000 lei, fără TVA şi cota variabilă de 10% din valoarea veniturilor încasate în contul debitoarei“.

 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 06 decembrie 2021.
 
Clubul îl are ca președinte pe Altay Nuredin. Acesta a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de Asociatia Fotbal Club Unirea Constanţa nu va afecta echipa.
 
„Echipa va merge în continuare. Insolvența nu ne va afecta. Ne-am reoganizat. Vor veni și performanțele. Veți vedea. Totul va fi bine!“, a mai spus președintele clubului Altay Nuredin.
 
Asociația Fotbal Club Unirea Constanța s-a numit inițial Asociația Fotbal Club Farul Constanța.
 
În luna iulie 2021, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat schimbarea denumirii Asociației Fotbal Club Farul Constanța în Asociația Fotbal Club Unirea Constanța. 
 
Unirea Constanța a demarat activitatea în această vară, începând campionatul cu Ianis Zicu antrenor, iar în prezent tehnician fiind Leonard Strizu, după ce, o perioadă, formația a fost condusă de pe banca tehnică de Dumitru Faitaș.
 
În Liga a 2-a, înaintea meciului de luni Csikszereda Miercurea Ciuc - U Cluj, formația de pe litoral se afla pe locul 18, cu un punct, obținut în etapa trecută, a șasea, după remiza (1-1) în deplasare cu Dunărea Călărași. Csikszereda a câştigat însă cu 3-1, iar Unirea a coborât pe 19. 
 
Din runda a şasea, Unirea beneficiază de un alt lot de jucători, în vechiul efectiv intervenind schimbări masive, odată cu venirea multor fotbalişti de la FCSB 2.
 
De precizat că înainte cu o aproximativ o lună ca Asociația Fotbal Club Farul Constanța să devină Asociația Fotbal Club Unirea Constanța (25 iunie 2021) Tribunalul Constanța a decis, prin Hotarârea nr. 824/2021, obligarea Asociației Fotbal Club Farul Constanța să returneze Consiliului Județean Constanța „247.985 lei - contravaloarea finanţării primite nejustificat, în baza Contractului de finanţare nerambursabilă pentru activitatea sportivă nr. 21124/9.08.2018“ și „13.350,60 lei – dobândă legală penalizatoare, aferentă debitului de 247.985 lei, calculată pentru perioada cuprinsă între 1 octombrie 2020 şi data plăţii efective a obligaţiei principale“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia a rămas definitivă prin neapelare, conform portalului instanțelor de judecată.
 
Asociația Fotbal Club Unirea Constanța este condusă, potrivit Registrului Național ONG, consultat la data de 10 septembrie 2021, de Ion Bratu (președinte), Stoian Florin (vicepreședinte) și de Suditu Nicolae (membru).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Finanţare nerambursabilă primită „nejustificat“
Asociația Fotbal Club Unirea Constanța, „bântuită“ de datoriile Asociației FC Farul Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii