Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:46 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI anunță măsurile de siguranță pentru Paște 11.000 de polițiști trimiși suplimentar pe teren de sărbători

ro

09 Apr, 2015 11:02 841 Marime text
 
Ministrul de Interne, Gabriel Oprea a anunțat astăzi, măsuri speciale de siguranță care vor fi luate în preajma sărbătorilor pascale. Acesta a precizat că circa 11.000 de polițiști vor fi trimiși suplimentar pe teren în această perioadă.

Oprea a spus că instituția pe care o conduce are în atenție fluidizarea traficului rutier, precum și reducerea timpului de așteptare la punctele de frontieră.

1.800 de polițiști rutieri vor fi în stradă în acest interval de timp și vor fi sprijiniți de 6.800 de polițiști de prdine publică.
 
„De mâine, traficul crește semnificativ, având în vedere că românii petrec Paștele. Vor fi 415 de radare pentru a-i sacționa pe cei care pun în pericol siguranța în trafic. Cu toții ne dorim să nu avem tragedii pe drumurile publice și este obligația noastră să prevenim acest lucru. Un elicopter va desfășura misiuni de supraveghere a traficului rutier pe cele mai aglomerate rute”, a declarat Oprea.

Ministrul a atenționat și asupra faptului că în prejma sărbătorilor crește și riscul de a avea pe piață mai multe produse expirate sau contrafăcute.

„De la începutul acestei luni, poliția cu Direcția Sanitară, și-au intensificat controalele pentru prevenirea situațiilor de risc pentru sănătate publică”, a afirmat Gabriel Oprea.

Îm total,  au fost 7.800 de controale, în urma cărora s-au aplicat 3.881 de sancțiuni contravenționale de peste 5.000.000 de lei.

„Au fost 156 de tone de produse alimentare indisponbilizate și două milioane de litri de vin”, a mai spus Gabriel Oprea.

Acesta a mai precizat că pe parcursul săpătmânii în curs, au avut loc 2.500 de controale ale pompierilor, care se vor afla la datorie și în noaptea de Înviere.

Așadar, de în noaptea de sâmbătă, vor fi 2.300 de pompieri în preajma bisericilor și lăcașelor de cult, și 285 de echipae SMURD.

Ministrul a atras atenția și asupra zonelor cu risc de inundații.Sursa: B1 Tv

Ti-a placut articolul?

Comentarii