Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reglementări privind accesul operatorilor de aeronave la certificatele de emisii de gaze cu efect de seră

ro

15 Jul, 2015 14:54 856 Marime text
Rezerva specială pentru operatorii de aeronave, rezervă specială din care numai anumiți operatorii pot putea aplica pentru alocarea cu titlu gratuit de certificatee de emisii de gaze cu efect de seră, reprezintă 3% din numărul total de emisii de gaze cu efect de seră atribuite la nivelul Uniunii Europene, stabilește o Hotărâre aprobată astăzi de Guvern.

Actul normativ modifică și completează cadrul legislativ referitor la domeniul schimbărilor climatice (HG 780/2006 și HG 204/2013).

 Noile reglementări au în vedere conformarea dispozițiilor legale naționale cu prevederile Directivei 2008/101/CE privind activităţile de aviaţie în cadrul schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. De asemenea, se aduc clarificări privind utilizarea veniturilor din licitaţii în scopul acoperirii cheltuielilor administrative legate de gestionarea schemei de comercializare, destinația veniturilor din licitarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, contribuind astfel la îndeplinirea obligaţiilor României ca Stat Membru al Uniunii Europene.

Aplicarea Hotărârii de Guvern va conduce la o abordare nediscriminatorie a companiilor românești participante la schema de comercializare a certificatelor de emisii, comparativ cu celelalte companii din Uniunea Europeană implicate în această schemă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii