Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PROGRAMUL PRIMULUI-MINISTRU VICTOR PONTA Marți, 26 mai 2015

ro

26 May, 2015 09:26 1063 Marime text
Primul-ministru Victor Ponta va participa, în data de 26 mai 2015, la Tirana, la Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), la  nivel de şefi de state şi guverne. Primul-ministru va fi însoțit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
R. Albania exercită în prezent Preşedinţia-în-exerciţiu (PiE SEECP), preluată de la România cu ocazia Summit-ului SEECP care s-a desfăşurat la Bucureşti, la 25 iunie 2014. România este depozitarul Cartei SEECP şi, în prezent, face parte din Troica SEECP, alături de R. Albania şi Bulgaria.
Principalele teme pe agenda reuniunii vor viza evoluțiile în plan regional și  perspectiva europeană a statelor din Balcanii de Vest. Cu ocazia reuniunii se va adopta Declarația Politică a Summit-ului SEECP.
În cadrul summit-ului, premierul Victor Ponta va sublinia importanța acordată de România consolidării procesului de cooperare regională, care are o semnificație deosebită mai ales în contextul evoluțiilor politice din vecinătate, și va reafirma susținerea pentru continuarea procesului de extindere a UE, pe baza îndeplinirii criteriilor de aderare.
România s-a manifestat activ în susținerea deschisă a importanței şi relevanței acestui for regional de dialog politic, care constituie principala voce a regiunii pentru exprimarea aspirațiilor europene şi euro-atlantice ale participanților săi.
 
Informații suplimentare:
Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est este forul politic cel mai important din regiune, la care participă Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, R. Macedonia, R. Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia, precum şi Kosovo (în conformitate cu prevederile Declarației comune SEECP a şefilor de stat, Bucureşti, 25 iunie 2014).
 
                            
PROGRAMUL PRIMULUI-MINISTRU VICTOR PONTA
Marți, 26 mai 2015
  
 
09:45            Întâmpinarea Primului-ministru Victor Ponta de către Președintele Albaniei, Buhar Nishani, în debutul Summit-ului șefilor de stat și de guvern din Statele Participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP). Evenimentul va avea loc în Tirana, Albania.
NOTĂ: Biroul de Presă al Guvernului va pune la dispoziția jurnaliștilor interesați imagini foto și video.
 
10.00-11.30 Primul-ministru Victor Ponta va susține un discurs în cadrul lucrărilor Summit-ului șefilor de stat și de guvern din Statele Participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP).
NOTĂ: Biroul de Presă al Guvernului va pune la dispoziția jurnaliștilor interesați imagini foto și video.
 
13.30              Declarații de presă comune ale Primului-ministru Victor Ponta, Președintelui Bulgariei, Rosen Plevneliev, și Președintelui Albaniei, Bujar Nishani.
NOTĂ: Biroul de Presă al Guvernului va pune la dispoziția jurnaliștilor interesați imagini foto și video.
 

Biroul de presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii