Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul-ministru Victor Ponta a avut, astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţi ai companiei Oracle

ro

22 Apr, 2013 20:24 915 Marime text
Primul-Ministru Victor Ponta şi ministrul pentru Societatea Informaţională Dan Nica s-au întâlnit  astăzi, 22 aprilie, la Palatul Victoria, cu Safra Catz, co-preşedinte Oracle Corporation, director general Oracle Romania şi Sorin Mândruţescu, preşedinte  Oracle România.
 
În cadrul întâlnirii, Safra Catz şi-a exprimat aprecierea pentru nivelul înalt de pregătire al tinerilor români şi a arătat faptul că Oracle este una dintre companiile care şi-au asumat un angajament pe termen lung în România, cu atât mai mult cu cât conducerea companiei este extrem de mulţumită de felul în care funcţionează filiala de aici, în condiţiile unei creşteri de la câteva sute la 2500 de locuri de muncă. De asemenea, aceasta a subliniat că Oracle va continua să îşi dezvolte prezenţa în România şi, ca orice altă expansiune  în regiunea sud-estică a Europei, va avea în centru ţara noastră, considerată ca fiind o piaţa deosebit de atractivă datorită îmbinării perfecte între abilitaţile tehnice ale tinerilor şi faptul că aceştia cunosc foarte bine mai multe limbi străine.
La rândul său, primul-ministru Victor Ponta şi-a manifestat mulţumirea pentru încrederea arătată de Oracle României şi a menţionat atât importanţa investiţiei în Educaţie, dar şi potenţialul de dezvoltare uriaş al ţării, această tendinţă  fiind reliefată şi de cifrele macroeconomice. În acelaşi timp, premierul a explicat reprezentanţilor companiei Oracle că ambiţia guvernului pe care îl conduce este ca ţara noastră să devină în câţiva ani un nod regional pentru companii ca aceasta şi un lider în mai multe domenii, printre care şi IT-ul. În condiţiile unei competiţii dure în piaţă, Victor Ponta a arătat determinarea părţii române de a asigura condiţii cât mai atractive pentru companiile străine.

 Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii