Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii statelor Uniunii Europene şi a primit vizita de prezentare a doamnei Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei la Bucureşti

ro

23 Mar, 2012 00:42 838 Marime text


Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti ai statelor membre ale Uniunii Europene.

În cadrul discuţiilor au fost abordate temele de actualitate ale agendei europene: evoluţiile economice la nivelul Uniunii Europene, procesul de ratificare a Tratatului privind stabilitatea, convergenţa şi guvernanţa în Uniunea Monetară şi Economică, negocierile privind viitoarea perspectivă financiară a UE, politica de extindere şi Politica Europeană de Vecinătate.

Primul-ministru a subliniat interesul României, exprimat anterior şi în discuţii cu oficialii europeni, privind organizarea unei dezbateri în cadrul Consiliului European privind provocările existente în interiorul UE la ideea de Europa Unită, inclusiv atitudini discriminatorii faţă de cetăţenii europeni.

***

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a primit astăzi, la Palatul Victoria, vizita de prezentare a doamnei Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei la Bucureşti.

Şeful Executivului a subliniat interesul pentru întărirea cooperării în domeniul economic, în contextul în care anul 2011 a fost un an record al volumului schimburilor bilaterale, iar în anul 2012 volumul comerţului bilateral îşi continuă trendul ascendent.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre amplificarea cooperării directe, în special în domeniile infrastructurii şi energiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii