Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea Primului-ministru Victor Ponta cu adjunctul secretarului pentru Comerţ al SUA, Bruce Andrews

ro

11 May, 2015 18:57 922 Marime text
Primul-ministru Victor Ponta l-a primit astăzi la Palatul Victoriei pe Bruce Andrews, adjunctul secretarului pentru Comerţ al SUA, în contextul misiunii de promovare comercială și al summit-ului de la București în domeniul securităţii cibernetice.

Primul-ministru a mulțumit oficialilor americani pentru sprijinul acordat în organizarea  evenimentului regional dedicat securităţii cibernetice și pentru susținerea eforturilor României în acest domeniu, inclusiv prin deschidereaCentrului de Inovare în Securitate Cibernetică.  A evidențiat importanta acestui proiect, ale cărui rezultatele vor contribui la edificarea unei reţele regionale de combatere a atacurilor cibernetice.
A fost convenită organizarea, în cadrul structurilor Parteneriatului Strategic România-SUA, a unui Grup de lucru privind securitatea cibernetică care să  contribuie la întărirea cooperării bilaterale în acest domeniu.

Primul-ministru a reiterat angajamentul guvernului de a asigura un mediu de afaceri transparent şi predictibil. Oficialii americani au salutat progresele Guvernului în punerea în aplicare a Planului de acțiune vizând bună guvernare în economie convenit cu Secretarul pentru Comerț al SUA, recent fiind aprobată cea de a doua fază de implementare a acestuia. Au arătat, de asemenea, că această inițiativă poate fi utilizată ca model pentru alte state din regiune.
Totodată, Primul-ministru a subliniat necesitatea de a lucra împreună pentru aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, inclusiv în domenii precum cel energetic, IT și securitate cibernetică. În legătură cu acestea, se va consolida în perioada următoare cooperarea bilaterală în domeniul educaţional-ştiinţific, al cercetării şi inovării.

Referitor la contextul regional, premierul Victor Ponta a reliefat importanța securității energetice și a solicitat încurajarea de către SUA a proiectelor de diversificare a surselor de aprovizionare și asigurarea interconectărilor regionale, în special pe relația cu R. Moldova.
Premierul român a exprimat susţinerea pentru atingerea obiectivului de finalizare a negocierilor pentruParteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții, într-un format ambiţios, cuprinzător şi reciproc avantajos.
 
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii