Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a prelungit termenul de soluționare a cererilor pentru obținerea calității de Luptător cu rol determinant în Revoluția Română din Decembrie 1989

ro

15 Jul, 2015 14:52 913 Marime text
Guvernul a adoptat o Ordonanță care modifică și completează Legea recunoștinței pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 și pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987. În practica aplicării acestei Legi, s-a constatat necesitatea modificării unor termene în scopul soluționării corecte și unitare a cererilor persoanelor îndreptățite să beneficieze de calitatea de Luptător cu Rol Determinant.

Prin Ordonanța adoptată astăzi, se stabilește că soluțiile vor fi comunicate în termen de 120 de zile lucrătoare de la depunerea cererilor. De asemenea, comunicarea soluțiilor pentru cererile care sunt în curs de soluționare se va face în același termen de 120 de zile. Anterior acestei modificări, termenul pentru soluționarea și comunicarea cererilor de eliberare a certificatului care să ateste calitatea de Luptător cu Rol Determinant era de 45 de zile, termen care nu permitea aplicarea corectă și unitară a prevederilor legale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii