Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a autorizat Ministerul Justiției să achiziționeze două studii de prefezabilitate pentru construcția unor penitenciare

ro

19 Aug, 2015 15:37 946 Marime text
Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre autorizarea Ministerului Justiției , pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, să efectueze cheltuieli pentru achiziția a două studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare în comuna Berceni, jud Prahova și în Municipiul Caracal, județul Olt.
Fondurile necesare achiziției celor două studii sunt în valoare de 1 milion de lei și se suportă din bugetul aprobat al Administrației Naționale a Penitenciarelor din sumele alocate prin HG nr. 196/18.03.2015.
Cele două penitenciare vor dispune de o capacitate de cazare de 1000 de locuri, construite respectând  standarde impuse de Uniunea Europenă. Conform acestora se va asigura o o suprafață de 4m2 pentru o persoană privată de libertate cazată la comun, respectiv 9m2 pentru o persoana privată de libertate cazată individual.
 
Informații suplimentare
Decizia luată astăzi de Guvern reprezintă încă un pas în direcția îmbunătățirii condițiilor din sistemul penitenciar, având în vedere faptul că împotriva statului român au fost pronunțate 121 de hotărâri judecătorești al căror obiect îl constituie condițiile de detenție care nu corespund standardelor Consiliului Europei.
Prin HG nr. 196/2015, a fost aprobată suplimentarea bugetului ministerului Justiției pe anul 2015 cu suma de 2 milioane de lei pentru Administrația națională a penitenciarelor, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Conform Hotărârii de Guvern suma totală pervăzută pentru cele două studii de prefezabilitate este în valoare de 1 milion de lei și se distribuie după cum urmează:
  • 500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar din comuna Berceni, Jud. Prahova
  • 500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar din Municipiul Caracal, județul Olt
Administrația Națională a Penitenciarelor este un serviciu public care contribuie la asigurarea ordinii publice și a siguranței naționale prin asigurarea pazei, escortării, supravegherii, aplicarea regimului de detenție și organizarea de activități de asistență psiho-socială și educație destinate reinserției sociale a persoanelor private de libertate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii