Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Situația de la RADET parafează un eșec major al Primăriei Generale a Capitalei. Soluția unui Primar General interimar fără forță politică trebuie revizuită urgent

ro

23 Nov, 2015 16:33 1413 Marime text
Situația de la RADET parafează un eșec major al Primăriei Generale a Capitalei. Soluția unui Primar General interimar fără forță politică a fost neinspirată și trebuie revizuită urgent

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a declarat că actuala situație a sistemului de termoficare a Bucureștiului și anunțul recent făcut de președintele RADET, potrivit căruia alimentarea bucureștenilor cu apă caldă și căldură ar putea fi sistată, reprezintă un eșec major al Primăriei Capitalei, care ar trebui să își asume gestionarea precară a acestei situații:
“Situația actuală a regiei autonome de distribuire a energiei termice București – RADET este o dovadă în plus a faptului că Primăria Capitalei și-a dovedit eșecul în gestionarea proiectelor majore și în asigurarea unui mod de trăi decent pentru bucureșteni. Anunțul făcut de președintele RADET, potrivit căruia alimentarea cu apă caldă și căldură ar putea fi sistată, evidențiază încapacitatea structurilor de decizie de la nivelul Capitalei de a rezolvă o problema care s-a transformat într-una de supraviețuire pentru mulți locuitori ai Capitalei. Dincolo de faptul că triada formată din foștii reprezentanți ai structurilor cu putere de decizie în acest sens, respectiv Sorin Oprescu, Victor Ponta și Andrei Gerea au amânat în mod nejustificat fuziunea RADET-ELCEN, actuala situație a fost amplificată și de gestionarea ineficientă a banilor publici, având în vedere că RADET are de recuperat bani și de la instituții publice. Primăria a asistat, impasibilă, la falimentul iminent al RADET, pentru că soluțiile au fost ignorate, cu toate că propuneri în acest sens au venit în mod constant”.

Raețchi a mai precizat că soluția unui primar general interimar fără forță politică a fost neinspirată și trebuie revizuită rapid, ideal fiind ca actualul primar să-și prezinte demisia, adăugând că este nevoie de o asumare politică din partea unui partid major la Primăria Capitalei.
“Este absolut necesar ca Primăria să acționeze corectiv pentru a împiedica un eventual colaps al sistemului de termoficare, însă este necesară și o implicare a Guvernului pentru ca situațiile de acest fel să nu se mai repete. În zilele următoare însă, importantă este găsirea unei noi soluții pentru Primăria Generală a Capitalei, având în vedere că numirea unui primar interimar fără forță politică s-a dovedit a fi una neinspirată și în defavoarea cetățenilor din Capitală. În acest sens, actualul primar ar trebui să își prezinte demisia, iar noua propunere să vină din partea unui partid major, care să își asume Primăria Generală.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii