Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Guvernul României

ro

02 Oct, 2015 15:07 1235 Marime text
La Palatul Victoria a avut loc astăzi o întâlnire a primului-ministru Victor Ponta, însoțit de mai mulți miniștri, reprezentanți ai instituțiilor statului și autorități locale cu reprezentanți ai societății civile pe una dintre temele de interes pentru opinia publică din România: gestionarea la nivel național a fluxului de refugiați cu care se confruntă Europa.    
Întâlnirea și-a propus stabilirea unui cadru de colaborare între autoritățile statului și organizațiile nonguvernamentale care activează în domeniul primirii, sprijinirii și integrării refugiaților. Primul Ministru a subliniat că societatea şi statul român se află, în premieră, în faţa unei provocări de acest fel şi, întrucât lipseşte o experienţă instituţională în acest sens, este firesc să se iniţieze un dialog al autorităţilor centrale şi locale cu organizaţii nonguvernamentale. Reprezentanții societății civile cu experiență în domeniu au semnalat principalele neajunsuri din procesul de integrare a refugiaţilor și au avansat propuneri concrete pentru depășirea acestora. Una dintre concluziile întâlnirii este că nu avem de a face cu o criză, ci cu o oportunitate de a crea un sistem funcțional de integrare a refugiaţilor, atât pe termen scurt, cât și pentru viitor.
La propunerea Primului Ministru Victor Ponta au fost adoptate câteva decizii cu efect practic. S-a hotărât instituționalizarea dialogului pe tema refugiaților sub forma unei serii de întâlniri lunare, în cadrul unei “Coaliții naționale pentru integrarea refugiaţilor”, care are drept obiectiv perfecţionarea cadrului instituţional şi legislativ din domeniu. Coaliția va pune laolaltă autorităţi ale statului și organizații neguvernamentale interesate și doritoare să participe la efortul de integrare a refugiaților. S-a decis crearea unui secretariat al Coaliției și au fost desemnaţi responsabilii pe direcțiile majore de activitate: logistică primară, asistență sanitară, școlarizare, adaptare legislativă, integrarea pe termen mediu și lung, informare publică.
Prima întâlnire a „Coaliţiei pentru integrarea refugiaţilor”, cu o agendă bine definită, va avea loc în ultima săptămână a lunii octombrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii