Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urcaţi în vagoane! ...Urmează staţia Jandarmeria, cu peronul pe partea dreaptă!

ro

28 Jan, 2015 13:21 1723 Marime text
        Jandarmii au surprins în Constanţa, cinci persoane care aveau asupra lor, jointuri şi 12 pacheţele de staniol care conţineau o substanţă vegetală de culoare verde.

        Marţi, 27 ianuarie a.c., ora 21.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, în zona Gării, a observat trei persoane care-şi confecţionau ţigarete artificiale (jointuri). La vederea militarilor, tinerii cu vârste cuprinse între 18-22 ani,  au început să se agite, au aruncat pe jos ţigaretele şi au mărit ritmul de mers. Au fost somate, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau.

         Asupra acestora, jandarmii au mai găsit în buzunarele de la pantaloni,  cinci pacheţele de staniol cu substanţă vegetală halucinogenă, de culoare verde.

         O oră mai târziu, un alt echipaj, a surprins în zona „Podului de Butelii”, alte două persoane, pe I.C. şi C.Ş. de 25 ani, care aveau asupra lor şapte pacheţele cu aceeaşi substanţă şi suma de 80 de lei, pe care aceştia au declarat că au strâns-o prin vânzarea a opt plicuri.

         Jointurile, pacheţelele şi banii găsiţi asupra lor vor fi predaţi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.

*****
        În aceeaşi zi, între orele 10.00-10.30, două echipaje de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa, au desfăşurat o acţiune punctuală, în apropierea Gării şi Complexului „Eden”, din Constanţa,  unde au surprins trei persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 38 ani, din localitate, în timp ce încercau să vândă persoanelor din zonă, 228 pachete cu 4560 de ţigări, fără timbre accizabile, inscripţionate „Ashima”,”Compliment”, „Winston”, „Kiss” şi „Viceroy”.
      
         Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României. Actele de constatare şi pachetele de ţigări vor fi predate la I.P.J. Constanţa, Serviciului de Investigare a Fraudelor.

         Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.
Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii