Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Gruparea de Jandarmi Mobila Tomis - 30.12.2013

ro

30 Dec, 2013 11:39 1386 Marime text

MINISTERUL  AFACERILOR INTERNE J A N D A R M E R I A   R O M Â N Ă
Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa
Relaţii Publice
B-dul. I.C. Brătianu  Nr. 246 ; Tel. : 0241.623435, Fax : 0241.545948
www.jandarmeriamobilatomis.ro
e-mail: office@jandarmeriamobilatomis.ro
                                                                                                                                                                                                         


BULETIN INFORMATIV                                                            Nr. 124 din
                                                                                                                     30.12.2013
„Un chilipir mon cher... ieftin domne”       
           Duminică, 29 decembrie a.c., ora 12.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Tomis, a surprins în apropierea Târgului duminical Obor din Constanta, o persoană care dorea să vândă trecătorilor, un telefon mobil de ultimă generaţie, la un preţ „fără concurenţă”.
           I.V., de 33 ani, din Constanţa, oferea telefonul la „preţul record” de 400 lei. Mobilul, susceptibil de a fi contrafăcut, purta însemnele unei mărci renumite. Mobilul a fost oprit de la comercializare si indisponibilizat, în vederea confiscării.
           Prin urmare, bărbatului i-au fost întocmite actele de constatare pentru fapta de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Actele urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Jandarmii „au primit colindătorii” ..
           Jandarmii au surprins trei persoane care ofereau spre vânzare 312 obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, fără a deţine autorizaţie.
 
            Duminică, 29 decembrie, a.c.,între 13.30-14.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul  Grupării Mobile “Tomis” Constanţa, a depistat în zona cuprinsă între Târgul duminical Obor din Constanta şi  Complexul Comercial Histria, trei persoane care comercializau produse pirotehnice.
 
            Militarii i-au suprins pe E.I., de 19 de ani, M.T., de 46 ani şi pe A.E., de 23 ani, din Constanţa,  care doreau să vândă persoanelor din zonă, 312 obiecte artizanale şi de distracţie pe baza de amestecuri pirotehnice.  
           
            Pentru petardele aflate în 19 cutii, persoanele nu aveau autorizaţie şi nici nu  erau  înscripţionate  clasele pirotehnice din care fac parte.
           
            Au fost întocmite actele de constatare  pentru fapta de comercializare către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distacţie pe bază de amestecuri pirotehnice fără a deţine autorizaţie.  Acestea şi petardele urmează a fi  înaintate la Serviciului Arme, Muniţii şi Materiale explozive al I.P.J Constanţa, pentru continuarea cercetărilor.
 
****
 
Jandarmii au surprins în Constanţa, un tânăr care-şi  pregătea pentru consumul propriu,  două plicuri care conţineau substanţe halucinogene.
 
           Duminică, 29 decembrie a.c., ora 18.00, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, în municipiul Constanţa, zona Casei de Cultură, a observat un tânăr care îşi confecţiona o ţigară, folosind un plic în care se aflau fragmente vegetale de culoare verde.  La vederea echipajului, a început să se agite şi a aruncat pe jos plicul. A fost somat, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţinea. Asupra lui M.G., de 24 ani, din Constanţa, a mai fost găsită o foiţă de aluminiu împăturită, care conţinea fragmente vegetale şi mai multe foiţe de ţigări.
A declarat  că îşi consumă substanţa uscată sub formă de ţigări etnobotanice.
          Documentele şi substanţele descoperite asupra lor vor fi înaintate Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.
 
COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii