Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 50 de kilograme de peşte, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

ro

09 Mar, 2016 11:17 2515 Marime text
Peste 50 de kilograme de peşte, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
                   
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a S.P.F. Isaccea un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, 56 de kilograme de peşte fără documente justificative.
 
În data de 07.03.2016, în jurul orei 21.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea – Garda de Coastă au oprit pentru control, un autoturism marca Volkswagen Golf înmatriculat în Suceava condus de cetăţeanul român R.I., în vârstă de 47 de ani.
În urma controlului, în autoturism a fost găsită cantitatea de 56 kilograme peşte  din specia caras, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ,,transportul peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Infracţiuni la regimul circulaţiei constatate în judeţele Constanţa şi Tulcea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism cu numere de înmatriculare expirate, respectiv doi conducători auto fără permis de conducere.
 
  • În data de 08.03.2016, în jurul orei 12.30, în zona de competenţă a S.P.F. Chilia a fost oprit pentru control un autoturism maca Hyundai Galloper cu numere de Tulcea condus de cetăţeanul român I.V., în vârstă de 41 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea.
În urma verificărilor a rezultat faptul că numerele provizorii ale autoturismului în cauză sunt expirate din data de 18.06.2015.
 
  • În aceeaşi zi, în zona de competenţă a G.N. Mangalia a fost oprit un autoturism Citroen, înmatriculat în Italia, condus de cetăţeanul român C.L., în vârstă de 26 de ani.
          Bărbatul, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, a recunoscut că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul, fapt confirmat de verificările efectuate de poliţiştii de frontieră.
 
  • Câteva ore mai târziu, în jurul orei 14.40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă l-au depistat pe cetăţeanul român V.I., în vârstă de 27 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un tractor marca John Deere fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
 
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, respectiv „conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 334, alin. 1 şi art. 335, alin 1 din Codul Penal.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii