Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Produse susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la P.T.F. Constanţa Sud Agigea

ro

04 Sep, 2015 13:45 1283 Marime text
 


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectorii vamali au descoperit in doua containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea, produse susceptibile a fi contrafacute cu o valoare de peste 712 000 lei, daca ar fi originale.
 
În data de 03.09.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea împreuna cu inspectorii vamali au efectuat, pe baza analizei de risc, controlul la două containere sosite din China pentru două societăţi comerciale din judetele Maramures respectiv Vâlcea.
În urma controlului, au fost descoperite circa 33.000 seturi de geometrie si 800 componente electronice  inscriptionate cu numele unor marci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totala de aproximativ 710.000 lei dacă ar fi fost originale. Bunurile in cauza au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali si predate pe baza de proces-verbal la comisionari vamali.
 Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrari penale administratorilor societăţilor comerciale în cauză, cetăţenii romani C.I.C., în vârstă de 53 de ani si C.I.R., de 39 ani, domiciliaţi în Baia Mare respectiv Rm.Valcea, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
                  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii