Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescar din Mangalia, aflat în dificultate pe Marea Neagră, salvat de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

25 Jun, 2015 09:42 1274 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit la aproximativ 4 mile marine travers de localitatea Mangalia pentru salvarea unui pescar român a cărui barcă plutea în derivă pe o mare cu valuri mari din cauza faptului că a rămas fără combustibil.
 
În data de 25.06.2014, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi de către dispeceratul Centrului Maritim de Coordonare (M.R.C.C.) să intevină pe Marea Neagră, la aproximativ 4 mile marine travers de localitatea Mangalia, pentru a salva o persoană de sex masculin a cărei barcă pescărească plutea în derivă.
Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o navă de patrulare şi supraveghere maritimă tip NMS şi o ambarcaţiune tip RODMAN, care au ajuns în zona indicată şi au declanşat acţiunea de salvare.
Persoana aflată în dificultate a fost recuperată, în jurul orei 08.25, de către echipajul navei maritime, iar barca pescărească în lungime de aproximativ 6 metri a fost remorcată până în Portul Mangalia.
Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, domiciliat în municipiul Mangalia, care nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat că a rămas fără combustibil în largul mării şi s-a speriat în momentul în care a observat că din cauza vântului puternic şi a valurilor mari (gradul mării fiind 3), barca sa a început să plutească în derivă.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii