Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Georgian oprit din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen la Pardina

ro

15 May, 2015 10:24 747 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Georgian oprit din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen la Pardina
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – S.P.F. Pardina au depistat un cetăţean georgian care intenţiona să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen, după ce a traversat fluviul Dunărea, cu o barcă pneumatică, dinspre R. Ucraina.
 
În data de 14.05.2015, în jurul orei 09.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Pardina – Garda de Coastă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, au depistat o persoană de sex masculin care nu vorbea limba română şi nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră.
Iniţial, bărbatul a prezentat la control un document pe numele unui cetăţean georgian, solicitant de azil în Franţa, însă după verificări s-a stabilit că identitatea persoanei în cauză este alta.
Poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţeanul georgian K. GIORGHI, cu vârsta de 38 de ani şi domiciliul stabil în localitatea Tbilisi, care a declarat că intenţiona să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Cercetările la faţa locului au stabilit că cetăţeanul georgian a trecut fluviul Dunărea cu o barcă pneumatică din R. Ucraina.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Noul Cod Penal, respectiv „fals privind identitatea”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 327, alin. 1 din NCP.
În aceeaşi zi, în jurul orei 19.30, cetăţeanul georgian a fost predat autorităţilor din R. Ucraina, conform protocolului dintre cele două state.
 
Jaguar căutat în Italia, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Jaguar, care era căutat în vederea confiscării de către autorităţile din Italia, pe care doi cetăţeni români intenţionau să-l scoată din ţară cu scopul de a-l înmatricula în R. Bulgaria.
 
În data de 14.05.2015, în jurul orei 05.45, în P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţenii români M.L.V. şi M.V.D., soţ şi soţie, cu vârste de 39 şi 40 de ani, domiciliaţi în judeţul Galaţi, care călătoreau cu un autoturism marca Jaguar cu numere de Italia.
Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră a rezultat că autoturismul figurează ca fiind căutat în vederea confiscării de către autorităţile din Italia, acesta fiind declarat furat din data de 22.07.2013.
Conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul fără a cunoaşte că acesta este căutat în vederea confiscării şi dorea să se deplaseze în R. Bulgaria pentru a-l înmatricula.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 20.000 de lei, la sediul S.P.F. Negru Vodă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 Cod Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii