Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Garda de Coastă - 25.09.2014

ro

25 Sep, 2014 10:33 1020 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Autoturisme cu documente false descoperite în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Negru Vodă două autoturisme înmatriculate în R. Bulgaria, pe care doi cetăţeni români încercau să le scoată din ţară folosind documente false.

În data de 24.09.2014 poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Negru Vodă au identificat doi cetăţeni români care încercau să scoată din ţară autoturisme înmatriculate în R. Bulgaria, pentru care au prezentat la controlul de frontieră documente false.

● Primul caz a fost înregistrat în jurul orei 09.30, atunci când B. CĂTĂLIN, în vârstă de 36 ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră la volanul unui autoturism marca Fiat Punto.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică prezintă indicii de falsificare.

● A doua constatare a poliţiştilor de frontieră a avut loc în jurul orei 11.00 în cazul lui V. ROBERT – ŞTEFAN, în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Golf, pentru care a prezentat un certificat de înmatriculare falsificat.

Cei doi conducători auto, domiciliaţi în judeţul Constanţa, au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.
În ambele cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii