Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 26.02.2013

ro

26 Feb, 2013 12:10 1550 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

BULETIN INFORMATIV

26.02.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Articole susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China veselă de bucătărie, mingi de fotbal, veioze şi jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 1.044.000 lei dacă ar fi originale.
La finalul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În cele două containere au fost descoperite 6.640 articole reprezentând veselă de bucătărie, mingi de fotbal, veioze şi jucării pentru copii, cu o valoare de aproximativ 1.044.000 lei, dacă ar fi originale.
Marfa din cele două containere, inscripţionată cu însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean sirian în vârstă de 47 ani, respectiv o persoană de sex feminin de 26 ani din R. Moldova, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Autoturism Rover cu autorizaţia provizorie expirată

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
În data de 25.02.2013, în jurul orei 15.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Rover, condus de cetăţeanul român C.D.C., în vârstă de 28 ani.
Verificările au stabilit faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului era expirată din data de 28.12.2012.
Persoana în cauză, domiciliată în judeţul Tulcea, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neânmatriculat sau neînregistrat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, pct. 1 din O.U.G. 195/2002.



Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii