Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 24.09.2013

ro

24 Sep, 2013 10:49 1200 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

BULETIN INFORMATIV
24.09.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

BMW şi Volkswagen cu I.T.P.-uri false, descoperite în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Vama Veche două autoturisme, un autoturism marca BMW 525 şi un autoturism Volkswagen Pasat, înmatriculate în Bulgaria, pentru care conducătoii autoturismelor au prezentat la control două certificate de inspecţie tehnică false.
În data de 23.09.2013, în jurul orei 08.20, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român P.C.V., în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în Mangalia, care conducea un autoturism marca Volkswagen Pasat, înmatriculat în Bulgaria.
Conducătorul auto a prezentat la controlul specific un certificat tip I.T.P. care prezenta indicii de falsificare.
În urma verificărilor a mai rezultat faptul că respectivul autoturism fusese radiat din circulaţie de autorităţile din Spania.
După o jumatate de oră, s-a prezentat în acelaşi P.T.F. şi cetăţeanul român S.S., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în judeţul Dolj, care călătorea cu un autoturism, marca BMW 525, care a prezentat la control un I.T.P. fals.
Conducătorii autoturismelor au declarat faptul că le-au achiziţionat fără a cunoaşte faptul că documentele în cauză sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor români, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „uz de fals” şi „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, fapte prevazute si pedepsite de art. 291 Cod Penal, respectiv art.85, alin.1 din O.U.G. 195/ 2002.

Peste 5.000 de ţigarete netimbrate confiscate în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 5.120 de ţigarete netimbrate, de provenienţă magazin duty-free şi Ucraina pe care trei cetăţeni români leofereau spre comercializare, pe raza municipiului Constanţa, , fără a îndeplini formele legale.
În data de 23.09.2013, între orele 11.00 - 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au acţionat în trei pieţe agroalimentare din municipiul Constanţa, identificându-i pe A.M., de 46 ani, I.N. de 30 ani şi Z.I.de 69 ani cu domiciliul pe raza judetului Constanţa, care ofereau spre comercializare 5.120 ţigarete netimbrate, de provenienţă magazin duty-free şi Ucraina, pentru care nu deţineau documente legale.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, cu o valoare de aproxiamativ 2.560 lei, iar fiecare persoană a fost sancţionata cu suma de 1.000 lei, conform art.1, lit.e din legea 120/1990, republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii