Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 17.04.2013

ro

17 Apr, 2013 12:05 847 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

BULETIN INFORMATIV
17.04.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.


Jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 550.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 16.04.2013, în jurul orei 15.00, în baza analizei de risc efectuată la nivelul Grupului de Nave Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 31.530 articole reprezentând jucării pentru copii, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 550.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa, reprezentată de jocuri tip puzzle, cuburi din plastic şi abţibilduri ce purtau însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie chineză, în vârstă de 45 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.


4.800 de ţigarete confiscate în Constanţa


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care oferea spre comercializare, într-o piaţă agroalimentară din municipiul Constanţa, 4.800 de ţigarete netimbrate de provenienţă magazin duty-free şi R. Moldova.
În data de 16.04.2013, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse din tutun în zona de competenţă, identificându-l pe A.V., care transporta 4.800 de ţigarete netimbrate, de provenienţă magazin duty-free şi R. Moldova, fără documente legale.
Bărbatul, în vârstă de 36 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, încerca să comercializeze ţigaretele pe raza unei pieţe agroalimentare.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, evaluate la aproximativ 2.400 lei, conform procedurilor legale.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii