Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV - Garda de coastă

ro

07 Jul, 2014 12:40 1083 Marime text
BULETIN INFORMATIV
07.07.2014
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Plase de pescuit confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă,  identificând doi cetăţeni români care pescuiau fără a îndeplini condiţiile legale.
 
În data de 06.07.2014, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au acţionat în zona de competenţă, pe fluviul Dunărea, unde i-au identificat pe P.C., în vârstă de 47 ani şi O.V. de 57 ani, care pescuiau dintr-o barcă cu două plase tip monofilament şi trei plase trifilare.
Bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, nu au putut prezenta documente legale pentru activitatea de pescuit comercial desfăşurată, astfel încât poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, în lungime de 174 metri, precum şi captura de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinere a licenţei de pescuit comercial”, „utilizare de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial” şi „utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
BMW cu I.T.P. fals descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă  un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care conducătorul auto a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică periodică fals.
 
În data de 05.07.2014, în jurul orei 11.15, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.D., în vârstă de 26 ani, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Persoana în cauză, domiciliată pe raza judeţului Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
Semiremorcă neînmatriculată descoperită în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un ansamblu auto, al cărui semiremorcă nu era înmatriculată.
 
În data de 05.07.2014, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au oprit pentru control, în zona porţii de acces numărul 7 în Portul Constanţa, un ansamblu auto condus de  cetăţeanul român N.V., în vârstă de 47 ani, domiciliat în judeţul Galaţi.
În urma verificărilor s-a stabilit că numărul provizoriu al semiremorcii este expirat.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „tractarea unei semiremorci neînmatriculate sau neînregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin. 3 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii