Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

21 Jun, 2013 14:49 1251 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ o tonă de melc de mare confiscată la Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni bulgari şi unul român care recoltaseră 963 kilograme vieţuitoare marine din specia rapană (melc de mare), prin desfăşurarea unor activităţi de pescuit comercial fără a poseda licenţă sau autorizaţie.
 
● În data de 20.06.2013, în jurul orei 16.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost sesizaţi, printr-un apel telefonic al SNUAU 112, că în zona digului de sud al Portului Constanţa mai multe persoane, aflate într-o ambarcaţiune, desfăşoară activităţi de pescuit prin scufundare.
La faţa locului s-au deplasat două ambarcaţiuni rapide din cadrul Grupului de Nave Constanţa, care au identificat la aproximativ 100 metri de mal, în zona Portului Constanţa Sud Agigea, o ambarcaţiune cu motor, în care se aflau trei cetăţeni bulgari şi unul român.
Cele patru persoane desfăşurau activităţi de scufundare pentru recoltarea vietăţilor acvatice din specia rapană (melc de mare), fără a poseda licenţă sau autorizaţie pentru pescuit comercial în zona de competenţă a Gărzii de Coastă.
În ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 963 kilograme din specia rapană, evaluată la 597 lei, care a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Poliţiştii de frontieră au mai ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea în cauză, motorul acesteia, un sistem GPS şi echipament de scufundare, bunuri evaluate la aproximativ 29.000 euro.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat în zona de competenţă, alături de reprezentanţi ai A.R.B.D.D., unde au oprit pentru control o ambarcaţiune neînmatriculată condusă de cetăţeanul român C.S., în vârstă de 54 ani.
În ambarcaţiune au fost găsite 46 de plase tip monofilament, în lungime de 2.445 metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.
 
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, după caz”, respectiv „deţinerea plaselor tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Lengerie intimă susceptibilă a fi contrafăcută, confiscată în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, articole de lenjerie intimă pentru femei susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 350.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 20.06.2013, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa de control fizic al containerelor din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, verificarea unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Suceava.
În urma controlului au fost descoperite 11.900 articole de îmbrăcăminte (lenjerie intimă pentru femei), bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 350.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 44 ani, cu domiciliul în judeţul Suceava, actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii