Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 29.07.2015

ro

29 Jul, 2015 14:07 895 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
340 de pachete cu ţigarete de contrabandă descoperite în P.T.F. Vama Veche
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche două persoane de sex feminin care intenţionau să introducă în ţară 340 de pachete cu ţigarete netimbrate fără documente justificative.
 
În data de 28.07.2015, în jurul orei 05.30, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru controlul de frontieră cetăţenii români M. ELMAS, în vârstă de 50 de ani şi I. LAALE, de 41 de ani, care călătoreau cu un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În bagajele personale ale femeilor au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 340 de pachete cu ţigarete netimbrate mărcile MM Slims şi Ashima.
Persoanele în cauză, domiciliate în municipiul Constanţa, au declarat că au achiziţionat ţigaretele de pe teritoriul R. Bulgaria, pentru consum propriu.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 6.800 ţigarete, în valoare de aproximativ 3.400 lei şi au întocmit persoanelor in cauzaa lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
Transport ilegal de material lemnos oprit la Cernavodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă doi cetăţeni români care transportau, cu două ambarcaţiuni, cantitatea de 1,24 metri cubi de material lemnos din specia salcie fără documente justificative.
 
În data de 28.07.2015, în jurul orei 13.25, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, pe malul stâng al Dunării, două ambarcaţiuni în care se aflau cetăţenii români C. DUMITRU, în vârstă de 42 de ani şi Ţ. STAN, de 52 de ani.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 1,24 metri cubi de material lemnos din specia salcie pentru care bărbaţii nu au putut prezenta la control documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos, evaluată la 590 lei, care ulterior a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Slobozia, precum şi cele două ambarcaţiuni din lemn, respectiv tablă, o drujbă şi un motor de ambarcaţiune, bunuri evaluate la 8.400 lei.
Bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea sau scoaterea de rădăcini fără drept a arborilor sau puieţilor din fondul forestier naţional”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 108, alin. 1, lit. a din Legea 46/2008.
 
Autovehicul Volkswagen cu I.T.P. fals, descoperit în trafic
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă un cetăţean român care conducea un autovehicul înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat tip I.T.P. fals.
 
În data de 28.07.2015, în jurul orei 13.05, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit, pentru control, în zona de competenţă, un autovehicul marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de cetăţeanul român S. VASILE, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa.
În urma controlului a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P. nu îndeplineşte condiţiile de fond ale unuia autentic fiind suscpetibil a fi falsificat. Verificarile politistilor de frontiera au confirmat acest fapt.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii