Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 18.09.2015

ro

18 Sep, 2015 10:38 1205 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
      Transport ilegal de peşte
 
Poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 42 kilograme peşte fără documente legale.
 
           În data de 17.09.2015, în jurul orei 10.10, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea, judeţul Turlcea au oprit pentru control, pe raza localităţii Luncaviţa, un autoturism marca Opel Astra, condus de C. M. în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.
         Bărbatul deţinea şi transporta cantitatea de 42 kilograme peşte din specia caras, fără a avea documente legale.
        Poliţiştii de frontieră au ridicat peştele în vederea confiscării, acesta fiind predat spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Ţigarete ascunse în bagaje, descoperite de poliţiştii de frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat  în P.T.F. Vama Veche două persoane de sex feminin, care intenţionau să introducă în ţară 70 de pachete cu ţigarete netimbrate, fără documente justificative.
În data de 17.09.2015, în jurul orei 09.30, în P.T.F. Vama Veche, judeţul Constanţa s-au prezentat pentru controlul de frontieră două persoane de sex feminin, în vârstă de 50 respectiv 31 de ani, avand cetăţenie română, care călătoreau cu un autocar ce efectuează curse regulate pe ruta Turcia - România.
În bagajele personale ale acestora au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 70 de pachete cu ţigarete netimbrate.
Persoanele în cauză, domiciliate pe raza judeţului Constanţa, au declarat că au achiziţionat ţigaretele din Turciei.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, în valoare de aproximativ 700 lei, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3  coroborat cu art. 274 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
Peste 900 de penare susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali si au descoperit într-un container în P.T.F. Constanţa Sud Agigea peste 900 penare, inscriptionate cu marca unei firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
În data de 17.09.2015, în intervalul orar 09.30 - 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul asupra unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 930 bucăţi penare din P.V.C., inscripţionate cu marca unei firme cunoscute, cu o valoare de aproximativ 18.600 lei dacă ar fost originale, care au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii