Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 17.09.2013

ro

17 Sep, 2013 10:51 900 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

ŞTIRE
17.09.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Plase de pescuit de aproximativ 1.400 metri şi 85 kilograme de peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, cantitatea de 85 kilograme peşte şi plase de pescuit în lungime de 1.363 metri fără documente justificative.
În data de 16.09.2013, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea au oprit pentru control, pe raza localităţii Sălcioara, un autoturism marca Dacia, în care se aflau două persoane.
În autoturism a fost găsită cantitatea de 85 kilograme peşte din speciile şalău şi babuşcă, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă, precum şi 10 plase monofilament în lungime de 1.224 metri şi trei unelte de pescuit tip avă în lungime de 139 metri.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 218 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele de pescuit, autoturismul în cauză, un binoclu şi un telefon mobil au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
Persoanele în cauză, C.N. de 39 ani şi P.F. de 44 ani, domiciliate pe raza judeţului Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neutorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tiputi de pescuit comercial” şi „produceea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii