Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 16.02.2016

ro

16 Feb, 2016 10:58 2054 Marime text

Autoturism de lux căutat în Italia, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român care conducea o autoutilitară pe care era transportat un autoturism de lux marca Audi model A6, căutat în vederea confiscării de autorităţile din Italia.
 
În data de 15.02.2016, în jurul orei 11.15, în P.T.F. Negru Vodă din judeţul Constanţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.A.S., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi, care conducea o autoutilitară pe platforma căreia se afla un autoturism de lux marca Audi A6 cu numere de înmatriculare din Italia.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră constănţeni au stabilit faptul că autoturismul Audi A6 este căutat de autorităţile din Italia, fiind declarat furat.
Faţă de cele constatate, bărbatul în cauză, a declarat că autovehiculul Audi A6 i-a fost încredinţat de către un alt cetăţean român pentru a se deplasa în R. Bulgaria cu scopul înmatriculării acestuia, fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Autovehiculul în cauză, evaluat la aproximativ 35.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negru Vodă, până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228 din Cod Penal.
 
Ţigarete ascunse într-un radiator electric, depistate în P.T.F. Vama Veche
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche o femeie de cetăţenie română care a încercat să introducă în ţară, ascunse în bagajele personale ( într-un televizor, un radiator electric cu halogen şi două cutii de ceai),  300 de pachete cu ţigarete, netimbrate.
 
În data de 16.12.2015, în jurul orei 04.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră o persoană de sex feminin de cetăţenie română, în vârstă de 43 de ani, domiciliată pe raza judeţului Constanţa, pasageră într-un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia - România.
În urma controlului amănunţit, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse într-un televizor, un radiator electric cu halogen şi două cutii de ceai, 300 pachete cu ţigarete netimbrate mărcile „M/M Slims” şi „Ashima”, care aparţineau pasagerei în cauză.
La cercetări, femeia în cauză a declarat că a achiziţionat ţigaretele de pe teritoriul Turciei, fără a putea prezenta documente justificative, astfel încât întreaga cantitate de 6.000 de ţigarete, evaluată la aproximativ 2.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării conform procedurilor legale.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3  din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, deoarece persoana în cauză nu se află la prima tentativă de a introduce ilegal în ţară ţigări.
 
110 kilograme peşte şi peste un kilometru de plase monofilament confiscate
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat pe raza judeţului Tulcea doi cetăţeni români care transportau, cu un atelaj hipo, 110 kilograme peşte în stare proaspătă fără documente legale şi 14 plase de pescuit tip monofilament în lungime de 1.090 metri.
 
În data de 15.02.2016, în jurul orei 21.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea – Garda de Coastă a oprit pentru control, pe raza localităţii Sarcichioi din judeţul Tulcea, un atelaj hipo în care se aflau cetăţeanii români V.V., în vârstă de 51 de ani şi F.G. de 32 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.
În urma verificării atelajului hipo a fost descoperită cantitatea de 110 kilograme de peşte în stare proaspătă şi 14 plase de pescuit tip monofilament în lungime de 1.090 metri pentru care bărbaţii în cauză nu deţinea documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi plasele de pescuit, iar în cauză efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,producerea, importul, deţinerea, utilizarea sau comercializarea plaselor de pescuit tip monofilament”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii