Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 15.03.2016

ro

15 Mar, 2016 11:35 2003 Marime text
Autoturism Opel căutat în Bulgaria, descoperit în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche un cetăţean român care conducea un autoturism ce era căutat de autorităţile din R. Bulgaria pentru confiscare.
 
În data de 14.03.2016, în jurul orei 08.35, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.I., în vârstă de 33 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Opel Tigra înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră români s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză este căutat în vederea confiscării de către autorităţile din R. Bulgaria.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 900 de euro, fără a cunoaşte faptul că acesta este declarat furat.
Autoturismul, evaluat la aproximativ 4.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul P.T.F. Vama Veche până la finalizarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „complicitate la furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 48 raportat la art. 228 din Codul Penal.
 
Aproximativ 26 metri cubi de material lemnos confiscaţi în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere, Ocolului Silvic şi lucrători vamali, au identificat în Portul Constanţa un container încărcat cu aproximativ 26 metri cubi de material lemnos, pe care o firmă din judeţul Neamţ intenţiona să-l exporte în Egipt fără a îndeplini condiţiile legale.
 
În data de 14.03.2016, în intervalul orar 09.00 - 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa – Garda de Coastă, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Bucureşti, Ocolului Silvic Murfatlar şi lucrători vamali, au efectuat controlul fizic amănunţit al unui container din Portul Constanţa, încărcat cu material lemnos.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că reprezentanţii societăţii comerciale din judeţul Neamţ, expeditorul în acest caz pentru o firmă din Egipt, nu au îndeplinit conditiile legale pentru transportul containerului încărcat cu 68 de buşteni din specia plop.
După încheierea controlului, cei 25.77 metri cubi de material lemnos din container au fost confiscaţi şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 15.000 lei pentru reprezentantul societăţii comerciale din judeţul Neamţ conform art. 19, 21 şi 23 din Legea 171/2010 privind încălcarea normelor silvice.
 
500 articole de îmbrăcăminte confiscate în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche o persoană de sex feminin, cetăţean român, care intenţiona să introducă în ţară 500 articole de îmbrăcăminte fără documente legale.
 
În data de 14.03.2016, în jurul orei 02.40, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român S.S., în vârstă de 35 de ani, domiciliată în municipiul Constanţa, care călătorea cu un autocar marca Mercedes pe ruta Turcia – România.
În urma controlului, în bagajele personale ale femeii în cauză au fost descoperite 500 articole de îmbrăcăminte (80 pantaloni damă, 60 treninguri, 30 bluze damă şi 330 de perechi şosete), pentru care aceasta nu avea documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării articolele de îmbrăcăminte, evaluate la aproximativ 5.000 de lei şi au aplicat persoanei în cauză o amendă contravenţională de 500 lei conform Legii 12/1990 republicată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii