Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 12.09.2013

ro

12 Sep, 2013 10:27 908 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

BULETIN INFORMATIV
12.09.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

128 kilograme de peşte şi plase de pescuit în lungime de 710 metri confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şapte cetăţeni români care deţineau cantitatea de 128 kilograme peşte fără documente justificative, după ce desfăşuraseră activităţi de pescuit fără a îndeplini condiţiile legale.
● În data de 10.09.2013, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina i-au identificat pe C.V. de 59 ani şi C.A. de 33 ani, care deţineau 26 kilograme peşte din specia ştiucă fără a putea prezenta documente de provenienţă.
În aceeaşi zi, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia i-au surprins pe braţul Chilia al Dunării, pe V.M. de 37 ani, N.B. de 36 ani şi C.F. de 23 ani, care pescuiau dintr-o barcă din fibră de sticlă cu motor, prin intermediul a două setci din fir textil în lungime de 100 metri.
Asupra celor trei bărbaţi a fost găsită cantitatea de 27 kilograme peşte în stare proaspătă din speciile caras şi crap.

● În data de 11.09.2001, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat în zona lacurilor Zmeica şi Sinoe, unde l-au depistat pe M.D. de 23 ani, care transporta patru saci din rafie în care se aflau 15 plase monofilament în lungime de 450 metri şi cantitatea de 56 kilograme peşte din specia caras.
Câteva ore mai devreme, aceeaşi poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea l-au identificat pe Dunărea Veche pe O.I. de 55 ani, care conducea o ambarcaţiune cu motor, care transporta două plase de pescuit ti avă în lungime de 160 metri şi cantitaea de 19 kilograme peşte din specia crap şi fitofag, fără a îndeplini condiţiile legale.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 710 metri, iar cantitatea de 128 kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză, domiciliate în judeţele Tulcea şi Constanţa, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi folosire la pescuit a plaselor monofilament”, „nedeţinerea licenţei de pescuit comercial”, „pescuit în habitatele piscicole naturale prin orice metode şi mijloace al peştelui şi altor vieţuitoarea acvatice în zonele de protecţie” şi „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Produse cosmetice, articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China produse cosmetice, articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, respectiv nedeclarate, cu o valoare de aproximativ 2.480.000 lei.
În data de 11.09.2013, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Constanţa.
În urma controlului primului container au fost descoperite 4.190 produse cosmetice (parfumuri, truse de fard, pensule pentru machiaj), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei dacă ar fi originale.
În al doilea container au fost identificate 11.730 de perechi de încăţăminte şi 8.942 pulovere pentru femei, din care 1.230 perechi de încălţăminte sunt susceptibile a fi contrafăcute, în timp ce restul erau nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor fiind de 1.480.000 lei.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii