Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă 09.02.2016

ro

09 Feb, 2016 12:05 1950 Marime text

Pulovere nedeclarate confiscate în P.T.F. Vama Veche
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 180 articole de îmbrăcăminte fără documente justificative.
 
În data de 09.02.2016, în jurul orei 04.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român S.I., în vârstă 40 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care călătorea cu un autocar marca Mercedes ce efectuează curse pe ruta Turcia - România.
În urma controlului amănunţit, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele personale ale bărbatului, 180 de pulovere care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat articolele de îmbrăcăminte, evaluate la aproximativ 5.400 lei, de pe teritoriul Turciei şi nu a putut prezenta documente justificative, astfel încât acestea au fost confiscate conform procedurilor legale.
Poliţiştii de frontieră l-au sancţionat contravenţional pe bărbatul în cauză cu suma de 500 lei conform art. 2, alin. 1 şi 3 din Legea 12/1990 republicată.
 
Autovehicul Fiat cu certificat tip I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un cetăţean român care conducea un autovehicul înmatriculat în R. Bulgaria al cărui certificat tip I.T.P. era fals.
 
În data de 08.02.2016, în jurul orei 14.30, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român N.N., în vârstă de 42 de ani, domiciliat în municipiul Călăraşi, care conducea un autovehicul marca Fiat Ducato, înmatriculat în R. Bulgaria.
La solicitarea lucrătorilor noştri, şoferul a prezentat la control şi documentele maşinii. În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P. al autoturismului, prezentat la control, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, este  fals.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320 şi art. 323 din Codul Penal.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii