Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 06.03.2016

ro

06 Mar, 2016 11:15 2138 Marime text

Autoturism Audi furat din Italia, descoperit în Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au depistat în municipiul Constanţa un autoturism marca Audi declarat furat de autorităţile din Italia.
 
În data de 04.03.2016, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în municipiul Constanţa, un autoturism marca Audi model A3 despre care existau informaţii că este furat.
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este căutat de autorităţile din Italia, fiind declarat furat din data de 22.07.2007, iar la volan a fost identificat cetăţeanul român C.V., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în municipiul Mangalia.
Bărbatul în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul pe raza judeţului Ilfov fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Autoturismul, evaluat la aproximativ 9.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Grupului de Nave Constanţa până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tăinuire la furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 Cod Penal.
 
Aproximativ un kilometru de plase de pescuit confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni în rezervaţia marină de la Vama Veche – 2 Mai
                   
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, depistând doi cetăţeni români care lansaseră în Marea Neagră, în zona rezervaţiei naturale Vama Veche – 2 Mai, plase de pescuit tip comercial în lungime de aproximativ un kilometru.
 
• În data de 05.03.2016, în jurul orei 17.35, un echipaj naval din cadrul Grupului de Nave Mangalia a fost informat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului SCOMAR că pe Marea Neagră, travers de localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, o ambarcaţiune pescărească se îndreaptă spre rezervaţia marină de la Vama Veche – 2 Mai.
Poliţiştii de frontieră s-au deplasat la locul indicat unde au interceptat ambarcaţiunea în care se aflau cetăţenii români S.G. de 51 ani şi S.M. de 45 de ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa.
Cei doi bărbaţi au declarat că doreau să recupereze din apă plasele de pescuit de tip comercial pe care le lansaseră în apă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării mai multe plase de pescuit  în lungime totală de aproximativ 1.000 de metri fără captură de peşte în ele.
 
          • În aceeaşi zi, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen Passat cu numere de Bucureşti condus de cetăţeanul român T.C.G., în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.
          În urma verificării autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 48 kilograme de peşte din specia scrumbie, pentru care bărbatul aflat la volan nu a putut  prezenta documente justificative, astfel încât întreaga cantitate de peşte a fost confiscată conform procedurilor legale.
 
În primul caz poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,pescuit în apele continentale sau maritime interioare prin orice metode sau mijloace al peştilor sau altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie sau zone de protecţie”, iar în al doilea caz pentru ,,deţinere şi transport al peştelelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 Ambarcaţiune neînmatriculată condusă de un bărbat fără brevet de conducere
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a Grupului de Nave Sulina un cetăţean român care conducea o ambarcaţiune neînmatriculată cu motor fără a deţine brevet sau atestat.
 
În data de 05.03.2016, în jurul orei 12.50, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Sulina au oprit pentru verificări, pe canalul Sulina, o ambarcaţiune de pescuit cu motor, în care se aflau două persoane de sex masculin.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că ambarcaţiunea în cauză nu este înregistrată iar bărbatul care o conducea, cetăţeanul român S.M., în vârstă de 30 de ani, domiciliat în oraşul Sulina, nu deţine atestat sau brevet.
În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unei nave sau ambarcaţiuni de către o persoană ce nu deţine brevet sau certificat de capacitate corespunzător”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 2, alin 1 din Legea 191/2003 şi „punerea în exploatare sau conducerea unei nave neînregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 28, pct. 1 din  Legea 191/2003.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii