Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 25.06.2015

ro

25 Jun, 2015 10:14 1102 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Sute de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 720 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 86.400 lei dacă ar fi fost originale.
 
În data de 24.06.2015, în intervalul orar 13.30 - 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost identificate 720 de articole reprezentând jucării pentru copii (păpuşi), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 86.400 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 55 de ani şi domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Autoturism Audi cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat tip I.T.P. fals.
 
În data de 24.06.2015, în jurul orei 19.30, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M. FLORIN, în vârstă de 29 de ani, care conducea un autoturism marca Audi model A6 înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P., prezentat la control, este fals.
Conducătorul auto, domiciliat în municipiul Călăraşi, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii