Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoturism Seat cu certificat de înmatriculare fals, descoperit în P.T.F. Ostrov

ro

21 May, 2015 10:20 1156 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturism Seat cu certificat de înmatriculare fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat de înmatriculare şi unul tip I.T.P., ambele documente fiind false.
 
În data de 20.05.2015, în jurul orei 11.00, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român H. ŞTEFAN, în vârstă de 42 de ani, care conducea un autoturism marca Seat Toledo înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că atât certificatul de înmatricualare al autoturismului, cât şi certificatul tip I.T.P., prezentate la control, sunt susceptibile a fi falsificate.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Ialomiţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentele în cauză sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
60 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un bărbat care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 60  kilograme peşte fără documente legale.
 
În data 20.05.2015, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Renault Clio condus de cetăţeanul român M.V., în vârstă de 32 de ani.
În urma controlului, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 60 kilograme peşte din speciile somn şi caras, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar bărbatul în cauză, domiciliat în judeţul Galaţi, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii