Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 19.000 ţigarete de contrabandă şi două kilograme de tutun vrac confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

ro

02 Nov, 2015 11:16 1180 Marime text
          În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în municipiul Constanţa, 18.960 de ţigarete netimbrate, pe care doi cetăţeni români le transportau cu un autoturism, fără a deţine documente legale.
          De asemenea, în P.T.F. Vama Veche a fost identificat un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară 2.020 grame de tutun vrac fără documente de provenienţă.
          • În data de 31.10.2015, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat, pe raza municipiului Constanţa, o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări de contrabandă.
Cu acest prilej, a fost oprit în trafic un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Constanţa, în care se aflau doi bărbaţi cărora li s-au solicitat documentele la control.
În urma identificării s-a constatat că persoanele în cauză sunt cetăţenii români H.A.C. în vârstă de 21 de ani, respectiv fratele său H.S. de 25 ani, iar la controlul autoturismului au fost descoperite 18.960 de ţigarete netimbrate marca „Speed Blue” provenite din activitatea de contrabandă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, în valoare de aproximativ 9.480 de lei, iar autoturismul evaluat la aproximativ 7.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă pentru continuarea cercetărilor. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 08.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.N. în vârstă de 60 de ani, care călătorea cu un  microbuz marca Ford înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma controlului, în bagajele personale a fost descoperită cantitatea de 2.020 grame tutun vrac, ambalată într-un pachet de plastic, pentru care bărbatul a declarat că a achiziţionat-o din R. Bulgaria pentru consumul propriu, fără a putea prezenta însă documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de tutun vrac şi efectueaza cercetari pentru săvârşirea înfracţiunii de contrabandă cu produse din tutun.
 
Carnet de marinar fals descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Constanţa Sud Agigea un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Togo, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.
În data de 30.10.2015, în intervalul orar 01.45 – 02.45, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa Sud Agigea asupra unei nave sub pavilion Togo, a fost descoperit un carnet de marinar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că respectivul document aparţine unui cetăţean sirian, în vârstă de 26 de ani, care este încadrat în lista de echipaj pe funcţia de bucătar.
Carnetul de marinar, ce purta însemnele statului sirian, a fost ridicat în vederea expertizării de către specialiştii Compartimentului Expertiza Documentelor de Călătorie şi Criminalistică din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa.
Poliţiştii de frontieră efectueaza cercetari pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
Autoturism Peugeot cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Vama Veche
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat tip I.T.P. fals.
În data de 31.10.2015, în jurul orei 07.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român B.L., în vârstă de 47 de ani, care conducea un autoturism marca Peugeot înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P., prezentat la control, este  falsificat.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Vaslui, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii