Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12 percheziţii la sediile unor societăţi specializate în comercializarea de peşte, efectuate de poliţiştii de frontieră

ro

18 Sep, 2015 15:05 1200 Marime text
Poliţiştii de frontiera constanteni, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului Curtii de Apel Constanta,  au efectuat 12 percheziţii la sediile unor societăţi comerciale administrate de un cetăţean român, care comercializa peşte şi produse din peşte, pentru care emitea facturi fiscale false.
 
În luna mai a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au oprit pentru control, la intrare in localitatea Lumina-jud. Constanta,  o autoutilitară marca Renault Trafic, condusă de un cetăţean roman, domiciliat în judeţul Călăraşi. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, peşte din specia fitofag  de la o societate comercială din Constanţa, pentru o altă societate comercială din Brăila.
În urma controlului, poliţiştii de frontieră au constatat neconcordanţe  intre cantitatea de peşte înscrisă în factura şi marfa transportată, documentele de însoţire prezentând indicii de falsificare. 
Având în vedere cele constatate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au continuat cercetările si au documentat  activitatea infracţională în acest caz. Astfel, în data de 16.09.2015, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul A.N.A.F. şi D.S.V.S.A. Constanţa şi cu sprijinul tehnic şi de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă au  pus în aplicare 12 mandate de percheziţie la sediile mai multor societăţi comerciale din municipiul Constanţa, care au ca obiect de activitate comercializarea de peste si derivate din peste, al căror administrator este cetăţeanul român O. Aurel, în vârstă de 45 ani domiciliat în Constanţa.
În urma percheziţiilor, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării aproximativ 3 tone de peşte diferite specii, 280 kilograme icre de crap, documente contabile, o autoutilitară marca Renault Trafic, precum şi bani şi echipamente I.T. (o unitate P.C., medii de stocare, laptopuri).
Administratorul societăţilor comerciale este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală,  la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce impun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii