Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece întrebări pentru Victor Ponta la întoarcerea din concediu

ro

13 Aug, 2013 14:15 1224 Marime text
Abia venit din concediu, premierul Victor Ponta bifează prima sa activitate: o nouă apariţie la televiziunea colegului său de partid si de vacanțe.
 
Dacă tot consideră că o țară se guvernează de la televizor, domnul Ponta este dator să le ofere românilor, de la biroul său de premier din sediul RTV, răspunsuri la următoarele întrebări:
 
1. Când are de gând să publice în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 privind privatizarea CFR Marfă şi când are de gând să semneze contractul de privatizare cu CFR Marfa?
2. Întrucât cea mai mare nerealizare la capitolul venituri faţă de valoarea programată a fost la capitolul ”fonduri europene” (-3.347 milioane lei), așa cum a evidenţiat și  Consiliul Fiscal, când îl va revoca din funcţie pe Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici?
3. Având în vedere că datele economice pe primul semestru arată o creştere a evaziunii fiscale (-713 milioane de lei la încasarea accizelor), când îl va revoca din funcţie pe directorul ANAF, Gelu Ştefan Diaconu?
4. Având în vedere că proiectul de rectificare bugetară este, conform datelor analizate şi prezentate de Consiliul Fiscal, total nerealist, când îl va revoca din funcţie pe Ministrul Bugetului, Liviu Voinea?
5. Când va definitiva guvernul Acordul de Parteneriat cu Comisia Europeană care vizează priorităţile României în exerciţiul bugetar 2014-2020 şi modul în care vor fi cheltuite fondurile alocate, având în vedere că deja au fost respinse de CE două versiuni trimise de Guvernul României?
6. Când va intra în legalitate guvernul, organizând alegeri în colegiul senatorial nr.8 din Municipiul Bucureşti eliberat de Dan Voiculescu, colegul său de alianță care pentru a doua oară a demisionat din funcţie pentru a fugi de justiţie? Conform legii aceste alegeri ar fi trebuit să aibă loc pe 28 aprilie 2013.
7. Având în vedere că rata şomajului a crescut la 7,6% din totalul populaţiei active şi la 24% în rândul tinerilor, care sunt măsurile pe care guvernul le preconizează pentru a crea noi locuri de muncă în economie şi a diminua şomajul?
8. Când va face publică scrisoarea de intenţie negociată cu FMI şi măsurile fiscale la care guvernul s-a angajat, incluzând creşteri de impozite şi taxe, precum şi introducere unor noi taxe?
9. De ce nu ia nicio atitudine în calitate de premier şi co-preşedinte al USL faţă de presiunile pe care primarii declaraţi incompatibili le fac asupra Agenţiei Naţionale de Integritate, ameninţând cu modificarea legislaţiei în vigoare pentru a-şi păstra mandatele deşi au încălcat legea?
10. Cum explică românilor că, deşi a anunţat că va restrânge privilegiile demnitarilor care beneficiază de case RAPPS doar la categoria miniştrilor, încă mai sunt consilieri de miniştri, directori de cabinet şi ale categorii de mici funcţionari care beneficiază de asemenea privilegii?
 
Marian Preda
Președintele Fundației Mișcarea Populară
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii