Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O noua groapa de gunoi deschisa in Cernavoda

ro

16 Feb, 2014 16:46 3456 Marime text
groapa de gunoi - cernavodaÎn baza cerinţelor Uniunii Europene (UE), toate gropile de gunoi din România care nu sunt conforme cu standardele ecologice trebuie închise. O astfel de groapă se afla în apropierea localităţii Cernavodă, pe care administraţia locală au desfiintato la sfârşitul anului 2013. Deşi groapa de gunoi a fost desfiinţată, sa infiintat una noua,in Cartierul din Dealu Sofia. Între 2008 şi 2010, Primăria Cernavodă a implementat un proiect de management al deşeurilor, cu finanţare europeană. UE a plătit peste 600.000 euro pentru ca gunoiul să fie colectat după normele europene, astfel ca Cernavodă să devină un oraş curat.

Actualele halde de resturi menajere sunt improprii si neecologice iar in lipsa colectorilor autorizati, oamenii aleg sa-si rezolve singuri problema gunoiului menajer, incalcand, astfel, normele europene in domeniu dar neavand unde sa il depuna,il arunca pe strada."Pentru ieşirea din acestă situaţie şi pentru a îmbunătăţi activitatea de ridicare si de colectare a deşeurilor menajere, este nevoie de un manager compatibil care sa sa se ocupe de buna gestionare a gospodariei comunale,declara Presedintele PMP Cernavoda,Andrei Stoian."

Am tot rugat autoritatile sa se ocupe de problema, dar nimic,de aproximativ 4 ani de zile,cartierul Sofia se confrunta cu focarul de infectie produs de gunoiul menajer aruncat ,nu este nici un container sau gard împrejmuit de aceea, îşi fac veacul tot felul de persoane si caini vagabonzi care scurmă prin gunoi în căutare de deşeuri pe care apoi le imprastie tot cartierul.
Dorim sa reclamam faptul ca nu a fost amplasat containerul de gunoi menajer in interiorul cartierului , ceea ce contravine legislatiei europene in vigoare, mentionand urmatoarele aspecte negative:

- din cauza mirosului nu se poate sta cu gemurile deschise,iar cand bate vantul,gunoiul se imprastie in toata strada(imaginea este dezolanta),devenind un real pericol de infectie pentru locatari, copii.
- gunoiul imprastiat atrage cainii si sobolanii existand cazuri in care locatorii au fost muscati de catre caini , iar sobolanii si soarecii misuna prin gunoi.
Din aceste motive solicitam pubele ,care sa fie amplasate corespunzator in toate cartierele orasului.
 
PARTIDUL MISCAREA POPULARA CERNAVODA
Presedinte, Andrei Stoian
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii