Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O mare parte din cazurile noi de infecție cu HIV depistate de echipele Baylor

ro

13 Mar, 2015 12:56 1728 Marime text
Ca și în anii anteriori și în 2014 o pondere importantă a cazurilor noi de infecție cu HIV depistate la nivelul județului Constanța și Tulcea o constituie cazurile depistate de echipa Fundației Baylor Marea Neagră.
 
Raportându-ne la statisticile oficiale care spun că în 2014 au fost înregistrate în Constanța 46 de cazuri noi de infecție cu HIV putem spune că 16 dintre acestea, adică aproape 35% au fost descoperite în urma testărilor efectuate la Baylor. De asemenea din cele 12 cazuri noi înregistrate anul trecut la Tulcea, 7 au fost raportate de centrul de testare Baylor de la Tulcea, adică peste 58% din total.
La fel ca și în statisticile de la nivel național și în cele de la Fundația Baylor Marea Neagră se evidențiază ca principală cale de transmitere a virusului contactele sexuale neprotejate. De remarcat ar fi faptul că în 2014 în județele Constanța și Tulcea nu au fost înregistrate cazuri noi de infecție cu HIV la copii.
Reamintim că în cabinetele Fundației Baylor Marea Neagră se realizează testări gratuite pentru depistarea infecției cu HIV încă din 2007, numărul total de persoane testate până la finele anului 2014 fiind de peste 40.000. La finalul fiecărei sesiuni persoanele testate primesc din partea consilierului prezervative gratuite oferite de Love Plus. Anul trecut în centrele de testare ale Baylor, dar și în unitatea mobilă, au beneficiat de testare pentru depistarea infecției cu HIV peste 8.700 de persoane.
 
„Deși este cunoscut faptul că prezervativul este singura metodă de a ne proteja de bolile infecțioase transmise pe cale sexuală, cum este și cazul infecției cu HIV și deși prezervativul se bucură de popularitate în toată lumea, atunci când vine vorba de statistici, contactul heterosexual neprotejat rămâne principala cale de transmitere a acestui virus. Din păcate, cunoștințele legate de eficiența acestei metode, accesul și prețul facil, nu sunt argumente suficiente pentru a fi utilizat cu regularitate. A spune “NU” unui contact sexual atunci când partenerii nu au la îndemână un prezervativ nu este o opțiune luată în calcul”, a declarat Mihaela Bogdan, director de proiecte în cadrul Fundației Baylor Marea Neagră.
 
De aceea prin serviciile de consiliere și prin oferirea prezervativelor Love Plus gratuite echipa Baylor lucrează constant cu populația pentru schimbarea acestor mentalități.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii