Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul cinic Daniel Barbu - demisia

ro

10 Dec, 2013 18:31 1105 Marime text
La începutul mandatului său, dl. Daniel Barbu scandaliza lumea culturală cântărind importanța Festivalului Enescu în kilometri de asfalt: „comparativ cu un kilometru de autostradă, e cam acolo”, spunea ministrul Culturii în luna ianuarie. La vremea aceea, oamenii de cultură au crezut că Daniel Barbu ar fi preferat să fie ministrul Transporturilor, de vreme ce considera asfaltul prioritar în fața culturii.

În decursul anului, ministrul nelipsit din studiourile Antenei 3 a mai scandalizat opinia publică prin lipsa de interes față de patrimoniul construit sau arheologic, că e vorba de București sau Alburnus Maior.
Ultima ieșire a catastrofalului ministru a umplut însă de silă întreaga opinie publică. Printr-o scandaloasă lipsă de delicatețe umană, ministrul Barbu a comparat costul îngrijirii bolnavilor infectați cu HIV cu cel al festivalului Shakespeare.

Ca om care predă Shakespeare la facultate, nu mă pot opri să exclam, ca Regele Lear: „Is there any cause in nature that makes these hard hearts?” – „Există oare-o cauză-n lume pentru acest inimi împietrite?” (Act II, sc. 4). Câtă lipsă de compasiune poți avea pentru a batjocori suferința semenilor infectați cu HIV, cel mai adesea din chiar neglijența criminală a sistemului de sănătate românesc?
Declarația ministrului Barbu este descalificantă nu doar pentru demnitar, ci pentru om. În numele valorilor creștin-democrate ale demnității umane și solidarității, Mișcarea Populară cere Primului Ministru demiterea urgentă a d.lui Daniel Barbu. Prin cinismul său, dl. Barbu s-a descalificat ca om și nu mai poate sluji binele comunității.
 
  Adrian PAPAHAGI
 
Vicepreşedinte PMP
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii