Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea PACT pentru COMUNITATE

ro

16 Apr, 2013 20:44 901 Marime text
Fundația PACT (www.fundatiapact.ro) lansează a doua rundă a programului de finanțare PACT pentru COMUNITATE dedicat comunităților mici din sudul României.

Prin PACT pentru COMUNITATE, Fundația PACT își propune să contribuie la producerea unor schimbări pozitive și de lungă durată în comunităţile în care lucrează; să contribuie la crearea de comunități puternice și solidare, construind capacitatea membrilor acestora de a lua inițiativa și a se asocia pentru a îmbunătăți condițiile de trai și calitatea vieții pentru întreaga comunitate, valorificând responsabil resursele locale.

Începând din acest an, programul PACT pentru COMUNITATE are trei linii de finanțare:
Proiecte de dezvoltare comunitară;
Inițiative de economie socială;
Dezvoltare de organizații comunitare noi – Învățare, Participare, Încredere.

Fiecare din cele trei linii de finanțare are propriul său set de documente, inclusiv ghidul distinct al aplicantului. Aplicanții pot depune unul sau mai multe proiecte, pentru oricare din liniile de finanțare în care se încadrează ca solicitanți eligibili. Vă rugăm să utilizați ghidul aplicantului pentru fiecare componentă, în funcție de cea pe care doriți să o accesați.

În runda de finanțare 2013 vom aloca un total estimat de 150.000 RON, după cum urmează:
Proiecte de dezvoltare comunitară - 40.000 RON pentru 4 proiecte noi de dezvoltare comunitară (max. 10.000 RON/proiect);
Inițiative de economie socială - 10.000 RON pentru un start-up de economie socială;
Dezvoltare de organizații comunitare noi – Învățare, Participare, Încredere:
25.000 RON pentru 5 proiecte comunitare dezvoltate de grupuri comunitare nou constituite (max. 5.000 RON/proiect);
servicii complementare pentru constituirea celor 5 grupuri comunitare noi (12 luni): facilitare: 17.000 RON (50 de zile) și consultanță: 5000 RON (10 zile).
Din 150.000 RON, 53.000 RON merg către inițiative realizate în urma derulării unor proiecte PACT curente: Cetățenie activă în Băicoi (componenta 1, finanțare 6.500 RON), Identitate, Tradiție, Bunăstare locală (componenta 2 – 3 start-up-uri, finanțare 10.000 RON/start-up) și Inițiativă comunitară pentru agricultură sustenabilă (componenta 2, 13.500 RON pentru 1 start-up de antreprenoriat social în comuna Suhaia, Teleorman) și 3.000 RON pentru consultanță necesară acestor proiecte. 

Așteptăm scrisorile de intenție completate și transmise exclusiv în format electronic la adresa pactpentrucomunitate@fundatiapact.ro până cel târziu miercuri, 15 mai (inclusiv), ora limită 23:59. Scrisorile primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Vă rugăm să menționați la subiectul emailului titlul componentei de finanțare pe care doriți să o accesați. În această etapă nu se atașează documente suplimentare. După evaluarea scrisorilor de intenție, în data de 31 mai 2013, Fundația PACT va anunța lista scurtă a aplicanților care sunt invitați să depună cereri complete de finanțare.

Dacă doriți să adresați întrebări cu privire la acest apel de proiecte, le puteți transmite pe email la adresa pactpentrucomunitate@fundatiapact.ro sau le puteți adresa telefonic la 031.690.09.61/62, sau prin fax la 021.410.10.58, următoarelor persoane de contact, în funcție de componenta de finanțare vizată:
Irina Pop sau Georgiana Cune – Componenta 1, Proiecte de dezvoltare comunitară
Luiza Cristea – Componenta 2, Inițiative de economie socială
Mădălina Ene sau Ruxandra Sasu – Componenta 3, Dezvoltare de noi organizații comunitare – „Învățare, Participare, Încredere”

Pentru mai multe informații despre liniile de finanțare ale programului și procesul de aplicare vă rugăm să consultați secțiunea Aplică de pe website.

Programul de finanțare „PACT pentru COMUNITATE” este dezvoltat de Fundația PACT cu sprijinul Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust – www.ceetrust.org).

Parteneri și parteneri media: Reper21 (prin proiectul de responsabilitate socială în rândul societății civile „Societal”), Mindfruit, Radio România Actualități, Radio Antena Satelor, România Pozitivă, Eurodesk, Cooperativa Urbană, InspireBusiness, StiriONG, CSR Media.

Despre Fundația PACT

Contribuim la dezvoltarea sustenabilă a comunităților prin promovarea inițiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale. Oferim instruire, consultanță, facilitare și mică finanțare grupurilor și organizațiilor interesate să deruleze proiecte comunitare și afaceri sociale sau culturale pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă. Până în prezent, am finanțat 125 proiecte comunitare în comunităţi mici şi mijlocii din sudul României, am facilitat crearea a peste 150 de parteneriate şi am îmbunătăţit viaţa a peste 6.000 de persoane din medii dezavantajate. www.fundatiapact.ro , www.pactpentrucomunitate.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii