Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Workshop Mangalia

ro

19 Sep, 2013 12:28 1098 Marime text
În data de 20 septembrie 2013, la Şcoala gimnazială nr.1Mangalia, str.Basarab Matei nr.44. Mangalia, va avea loc Workshop-ul “Împreună putem preveni abandonul şcolar” din cadrul proiectului PARTENERIAT PENTRU COPILUL MEU – PROGRAM EDUCATIV DE SPRIJIN PENTRU ELEVI CU RISC DE PĂRĂSIRE TIMPURIE A ŞCOLII ŞI PĂRINŢII ACESTORA, cod contract POSDRU-91/2.2/S/62183, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial.
Proiectul se înscrie în Axa Prioritară: 2 “Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie: 2.2 “Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”, perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, de la 01 ianuarie 2011 până la 31.12. 2013.
Proiectul promovează un program multiregional educativ suport de tip parteneriat şcoală-familie-comunitate care are ca scop reducerea şi prevenirea abandonul şcolar, creşterea şanselor succesului educaţional.
Gupul țintă al proiectului este format din cadre didactice/psihopedagogi, elevii din cursul gimnazial cu risc de părăsire timpurie a şcolii şi părinţii acestora. Proiectul se derulează în 25 unităţi de învăţământ gimnazial din cinci regiuni de dezvoltare ale României. În regiunea Sud-Est activitățile se derulează în cinci centre de resurse. Proiectul este derulat de Fundaţia Academică Alumni, în calitate de beneficiar şi Federaţia Naţionala a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Asociaţia Shotron, în calitate de parteneri naţionali.
Agenda Workshopului:
Prezentarea Proiectului;
Prezentarea centrelor de resurse din regiune;
Problematica diminuării riscurilor de părăsire timpurie a şcolii prin programe educative parteneriale suport;
Prezentare-Diagnosticarea factorilor de risc de părăsire timpurie a şcolii specifice regiunii;
Cum prevenim abandonul şcolar?;
Politici educaţionale ale administraţiei locale;
Dezbateri.
La workshop sunt invitaţi să participe reprezentanţii ai Instituţiei primarului Mangalia, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, formatorii din cele cinci centre de resurse ale judeţului Constanţa, cadre didactice, părinţi, elevi şi membrii ai comunităţii din Mangalia.
 
Manager proiect
Prof.dr. Vasile Nicoară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii