Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunciat - Comunitatea Rușilor Lipoveni din România

ro

27 Aug, 2013 13:26 998 Marime text
Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în parteneriat cu Fundația „Russkiy mir” și Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, organizează ediţia a VI-a a proiectului cultural-educațional „Festivalul Poeziei Ruse”, în perioada 29 august - 2 septembrie 2013, la Năvodari, jud. Constanța.

Ediția din acest an a „Festivalului Poeziei Ruse” va marca două aniversări importante din cultura rusă (75 de ani de la nașterea actorului, poetului și cantautorului rus Vladimir Vîsoțki (1938 – 1980) și 210 ani de la nașterea poetului și diplomatului rus Feodor Tiutcev (1803 – 1873)) și familiarizarea elevilor cu opera scriitorului Nikolai Rubțov (19361971).
Festivalul se va desfășura la Casa de Cultură „Pontus Euxinus” a orașului Năvodari, fiind un proiect național structurat pe modulele:
1. Interpretare de poezie (din cei trei autori ruși);

2. Dramatizare sau montaj literar-muzical (după creațiile lui Vladimir Vîsoțki, Feodor Tiutcev și Nikolai Rubțov).
Participanții la Festivalul Poeziei Ruse sunt elevii laureați la competițiile școlare la limba rusă maternă, elevi care studiază în unitățile de învățământ din județele Brăila, Iași, Suceava, Constanța, Neamț, Tulcea și din București. Proiectul CRLR încurajează elevii prin deschiderea de noi orizonturi către cunoaşterea marii culturi ruse ca parte integrantă a culturii universale.
Vor participa la acțiune 150 de elevi și cadre didactice care predau limba și literatura rusă maternă din județele în care se studiază limba rusă maternă.
În cadrul Festivalului va fi prezentat și numărul 250 – jubiliar al publicației lunare bilingve româno-ruse „ZORILE” a Comunității Rușilor Lipoveni din România.
Deschiderea oficială a Festivalului Poeziei Ruse va avea loc pe 30 august 2013, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură „Pontus Euxinus” din Năvodari, jud. Constanța, iar festivitatea de premiere - pe 1 septembrie 2013, începând tot cu ora 10.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii