Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua lege a sănătății va trebui să se bucure de consensul tuturor partidelor politice pentru a putea fi implementată

ro

18 Feb, 2012 21:37 996 Marime text

Considerăm că atitudinea opoziției față de dezbaterile pe tema legii sănătății ar trebui să fie una de participare activă, cu propuneri concrete de rezolvare a situației și proiecte alternative la actuala lege, argumentate și sustenabile. În caz contrar, riscăm ca proiectul noii legi a sănătății să cadă în zona dezbaterilor politicianiste, ce vor fi promovate de întregul spectru politic cu ocazia campaniilor electorale din acest an.

Izolarea voluntară a opoziției față de dezbaterea noului proiect al legii sănătății nu este de bun augur. Nu avem nevoie, în acest moment, proiecte de legi ale sănătății compilate prin cine știe ce unghere de către fiecare partid politic ca parte a propriei campanii electorale, ci de lucrul la un proiect comun.

Dacă organizarea dezbaterii de către Ministerul Sănătății constituie o problemă pentru opoziție, atunci soluția o constituie întâlnirea pe un teren neutru cu toți actorii interesați, sub medierea altor instituții sau organizații. Conferința organizată de Ziarul Financiar și Alico demonstrează că acest lucru este posibil.

Constatând că la cca. două luni de la declanșarea dezbaterilor opoziția nu și-a prezentat încă setul de principii care ar trebui să guverneze noua lege, sesizăm pericolul pe care-l reprezintă această ruptură și solicităm implicarea activă a opoziției în dezbateri. Avem nevoie de o lege a sănătății care să întrunească consensul politicului și societății civile, nu de una impusă de unul sau altul dintre partidele politice. Abia acordul pe această temă poate reprezenta o garanție de stabilitate a ceea ce dorim să fie noua lege a sănătății.

Amintim faptul că, în ceea ce privește sănătatea, toate partidele politice mari sunt în mod simultan (și paradoxal) la putere și în opoziție, în condițiile în care marea majoritate a spitalelor este administrată atât de putere cât și de opoziție.

Președinte,

Rotilă Viorel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii