Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FADERE condamna insultele rasiste aduse tenismenei Irina Begu

ro

05 Apr, 2016 23:05 1761 Marime text
FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa), condamna vehement jignirea adusa de catre Carolina Garcia tenismenei romance Irina Begu si cere Federatie Internationale de Tenis sa ia de urgenta masuri in acest caz.

Astazi, intr-un turneu din Statele Unite, tenismena Carolina Garcia a jignit-o pe Irina Begu spunand „o sa pierd cu tiganca asta”.

Cerem inca o data autoritatilor statului roman sa incepa sa trateze cu seriozitate problema rromilor care parasesc tara pentru a merge la cersit si invadeaza parcurile si periferiile oraselor europene, aducand imense prejudicii de imagine tuturor romanilor, atat sportivilor de performanta, cat si oamneilor simpli care lucreaza cinstit in afara tarii.
 
Sa nu asteptam ca alte tari sa se ocupe de integrarea rromilor cu cetatenie romana. Statul roman trebuie sa initieze de urgenta proiecte de integrare a acestora, finantate de Uniunea Europeana si cu sprijinul asociatiilor de romani din afara tarii.
 
Ma supara si gestul rusinos al sportivei din Franta, care de altfel a si pierdut in fata Irinei Begu, dar ma revolta mai mult faptul ca reprezentantii autoritatilor de stat si sportive din tara noastra dorm. Ei probabil spera ca acesta se va dovedi doar un alt este caz in care, peste cateva saptamani, ne vor scoate ochii cu luari de pozitie gen „am luat act” sau „analizam cu atentie situatia”. Este inadmisibil sa ti se spuna „tigan” pe strazile capitalelor europene, doar pentru faptul ca te-ai nascut in Romania”, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE.
 
Presa FADERE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii