Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

F.A.P.T. lanseaza Caravana "Vacanta in Tara Mea"

ro

27 Feb, 2012 19:19 1649 Marime text

Federatia Asociatiilor de Promovare a Turismului din Romania ( F.A.P.T.) demareaza Caravana " Vacanta in tara mea " in vederea promovarii destinatiilor romanesti, actiune derulata printr-o serie de info-tripuri cu agentii de turism si massmedia, in parteneriat cu ANAT.

Prima etapa a Caravanei este infotripul organizat la Sinaia si la Rasnov, unde organizatorii vor fi Asociatia Turistica Sinaia si Asociatia Rosenau Turism.

In urma parteneriatului semnat intre ANAT Romania si ANAT Moldova, inauguram cu acest prilej o premiera - infotripurie mixte, ANAT Romania - ANAT Moldova.

Un grup de 20 de agentii de turism, insotite de catre Presedintele ANAT Moldova, dl. Sevastian Botnari, se va alatura grupului de 20 agentii din Romania, intr-un program ce include vizitarea hotelurilor si pensiunilor din zona Sinaia -Rasnov, vizita la obiectivele si atractiile turistice - Castelul Peles,Castelul Pelisor, Manastirea Sinaia, Muzeul George Enescu Sinaia, vizita la Cetatea Rasnov, vizita la Pestera Valea Cetatii si participarea la o serie de concerte inedite, vizita la Biserica Evanghelica Râşnov, vizita la Biserica Veche Sf. Nicolae Rasnov, vizita la Complexul Olimpic de biathlon si sarituri cu skiurile, show ecvestru, etc. - intalnirea cu Primarul Rasnov, Adrian Vestea, seri romanesti traditionale, etc. Multumim Ministerului Culturii pentru sprijinul acordat prin facilitarea accesului gratuit la Castelurile Peles si Pelisor .

Declaratie Corina Martin, Presedinte FAPT " Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania ( FAPT) demareaza maine o Caravana de promovare a destinatiilor turistice romanesti, prin care, pe rand, fiecare din Asociatiile noastre de promovare turistica regionala, va organiza si va gazdui agenti de turism din Romania si Moldova , actiunile de infotrip fiind cea mai eficienta cale de stimulare a cresterii vanzarilor unei destinatii turistice, prin agentiile de turism. Asociatiile de Promovare Prahova ( prin Sinaia ) si Rasnov sunt cele care deschid Caravana , iar prezenta agentiilor din Moldova, prin parteneriatul intre cele doua organizatii ANAT similare, da posibilitatea promovarii directe a vacantelor in Romania si catre piata Moldovei.

Solicitam ferm sprijinul MDRT in sustinerea campaniilor noastre, care promoveaza destinatii romanesti si speram sa avem cat mai curand o intalnire cu noul ministru MDRT, in care sa reusim sa-l convingem ca autoritatea centrala are obligatia sustinerii si implicarii in campaniile de promovare a vacantelor in Romania."

Declaratie Constantin Ungureanu, Presedinte Asociatia Rosenau Turism " In strategia de dezvoltare turistica a Rasnovului, turismul cultural si turismul sportiv sunt cele mai importante capitole. Rasnovul doreste sa devina o destinatie turistica atat prin identitatea sa istorica cat si prin evenimentele artistice, culturale si sportive care sunt organizate in fiecare an. Infotrip-ul " Rasnov - Destinatie turistica de excelenta " face parte din strategia de promovare pentru anul 2012 a Rasnovului, se desfasoara in cadrul programului " Vacanta in tara mea " in parteneriat cu FAPT, ANAT Romania si ANAT Republica Moldova, si are ca principal scop informarea reprezentantilor din Industria Travel despre potentialul turistic al orasului Rasnov.Primaria Orasului Rasnov si Asociatia Rosenau Turism, a pregatit un program foarte bogat in cadrul caruia vor fi sustinute mai multe concerte inedite si totodata va prezenta Agenda Culturala 2012 a orasului Rasnov si oferta turistica a unitatilor de cazare, care cuprinde mai multe pachete turistice, foarte atractive, pentru perioada de primavara - vara."

Declaratie Sevastian Botnari, Presedinte ANAT Moldova " Prin semnarea Protocolului cu ANAT Romania, la 08 decembrie 2011, ANAT Moldova si-a propus sa creeze un parteneriat viabil pentru a promova destinațiile turistice din România catre turistii din Republica Moldova .Obiectivul nostru este sa atingem din nou numarul de turisti moldoveni care vizita Romania pana in anul 2000, avand in vedere ca aceastadestinație este strans legată de datinile si obiceiurile neamului nostru si, mai mult decat atat, toate obiectivele turistice din această țară fac o incursiune a istoriei dintre cele doua părți ale Prutului.

ANAT Moldova participa astfel la primul Infotrip in Romania la invitatia FAPT si ANAT, cu o delegatie de 20 de agenti de turism, urmand ca in etapele viitoare sa vizitam si sa cunoastem celelalte destinatii turistice romanesti, pentru ca agentii de turism din Moldova sa vanda cat mai multe vacante in Romania . De altfel, am invitat ANAT Romania sa participe la Targul de turism de la Chisinau , intre 05 si 08 aprilie , unde vom continua sa promovam circulatia turistica intre cele doua tari ."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii